Thursday, March 1, 2007

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εγκρίθηκαν Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο . Συνεχίζει την τροχιά ανάπτυξης και προοπτικής ο Δήμος Μαρκοπούλου μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Φεβρουαρίου 2007, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα και κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός. Με ικανοποίηση, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Φώτης Μαγουλάς δηλώνει τα εξής: «Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εκλογική εντολή των συμπολιτών μας, η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματός μας και του Προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο, μας παρέχει την ηθική και τυπική στήριξη να ολοκληρώσουμε τόσο τα μεγάλα έργα μας που βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο και αυτά που προγραμματίζουμε για άμεση υλοποίηση». Ο προγραμματισμός της Διοίκησης για το 2007, περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις συνέχισης της υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου Μαρκοπούλου: Έναρξη κατασκευής της τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Μερέντας, με στόχο την άμεση λειτουργία του με το υφιστάμενο δίκτυο. Με την έγκριση των υποβληθέντων προτάσεων χρηματοδότησης του Δήμου, προβλέπεται η ολοκλήρωση της δεύτερης φάση του έργου, που αφορά την πόλη του Μαρκόπουλου και τμήμα της παράκτιας ζώνης του Πόρτο Ράφτη. Υλοποίηση των αναπλάσεων του κεντρικού ιστού της πόλης, με κατασκευή πεζοδρομίων στις οδούς Ερμού, Παπακωνσταντίνου και Παπαβασιλείου, με παράλληλη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Μαρκοπούλου. Ολοκλήρωση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού δυναμικότητας 120 παιδιών, που έρχεται να επιλύσει το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στον υφιστάμενο δημοτικό παιδικό σταθμό, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και την προσχολική ενασχόληση των παιδιών. Έναρξη κατασκευής του Νέου Παιδικού Σταθμού στο Πόρτο Ράφτη στην 3η ΠΕ, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Κατασκευή κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2007. Ένα μεγάλο έργο που θα διευκολύνει τα αθλητικά δρώμενα στο Δήμο, διότι μαζί με την εγκατάσταση κερκίδων, δημιουργούνται χώροι πολλαπλών χρήσεων, που θα εξυπηρετούν κατά τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τους αθλούμενους. Ανακαίνιση - αναπαλαίωση κτιρίου και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Μαρκοπούλου ( Α' Δημοτικό Σχολείο). Ένα μνημείο - στολίδι της περιοχής, που φιλοξενεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης και στους χώρους του οποίου πραγματοποιούνται αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα λάμψει ξανά. Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, με δημιουργία πρασίνου και καθιστικών, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας. Συνέχεια και ενίσχυση με ίδρυση νέων υπηρεσιών Δήμου Μαρκοπούλου, προς διευκόλυνση των κατοίκων: - Γραφείο Πληροφοριών και δημιουργία Ταμείου είσπραξης λογαριασμών και τελών στο Υποκατάστημα του Δημαρχείου στο Πόρτο Ράφτη.
- Εκσυγχρονισμός Υπηρεσίας Υδρεύσεως, δημιουργία μηχανογραφημένης αποθήκης στην Ύδρευση , τροποποίηση Κανονισμού Υδρεύσεως. Οδοποιία ευρύτερης περιοχής Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη
Εναρμόνιση των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Μαρκοπούλου με τις κατευθύνσεις και το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει ο Νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, με σκοπό την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς και την απορρόφηση των υπαλλήλων των επιχειρήσεων στις υπηρεσίες του Δήμου.

No comments: