Tuesday, March 20, 2007

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΥΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

H Ελληνική πολιτεία έχοντας καθυστερήσει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων, προσπαθεί να διώξει από πάνω της το άγχος δημιουργώντας τρεις ΧΥΤΑ στην Αττική μεταξύ των οποίων και έναν στη γειτονιά μας, στο Γραμματικό. Όμως . . . Από πού θα περνούν όμως τα εκατοντάδες (!) απορριμματοφόρα; Τα περισσότερα από τη Διονύσου και τη Μαραθώνος! Πόση ώρα κάνει κάποιος να πάει στη δουλειά του από Διονύσου; Ας το ξεχάσει αφού όλοι θα πηγαίνουν με 30 χλμ/ώρα έχοντας μπροστά τους μονίμως απορριμματοφόρα, γιαυτό θα μετονομασθεί σε Λεωφόρος Καρότσας,! Για τη Μαραθώνος φυσικά δεν γίνεται συζήτηση το τι θα γίνει. Από τον ΧΥΤΑ Γραμματικού θα έχουμε πυρκαγιές, καθώς είναι εκτεθειμένος στο δυνατό άνεμο, ενώ διαθέτει και δάση για την επέκτασή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την τελευταία αυτανάφλεξη της χωματερής στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, ο καπνός με τις διοξίνες υποχρέωσε τους κτηνοτρόφους να θανατώσουν τα ζώα της ευρύτερης περιοχής! Οι μυρωδιές θα διώξουν τον κόσμο από την περιοχή. Θα πάψει όλη η Μάκρη να είναι πόλος έλξης για βόλτα, παραθερισμό ή μόνιμη κατοικία. Οσοι μετακόμισαν στη Μάκρη εν γνώσει τους ταλαιπωρούνται στο πέρα δώθε για Αθήνα καθημερινά, για να έχουν μια ζωή πιο ήσυχη, στον καθαρό αέρα και τη θάλασσα γι αυτούς και τα παιδιά τους. Αν χαθούν όλα αυτά και χειροτερεύσει και η κίνηση με τα φορτηγά, τότε δεν έχουν λόγο ζωής εδώ. Αν είναι, ένα κηπάκο με δυο ντομάτες και πιπεριές να τον βλέπουν με διοξίνες, τότε . . .Τη μιζέρια και τις επιπτώσεις δυστυχώς θα τις υποστούν όλοι:
οι κάτοικοι που θα δουν τη ζωή τους να ανατρέπεται,
οι επισκέπτες που θα αλλάξουν προορισμό για το μπάνιο και την ταβέρνα τους, ενώ οι θερινές διακοπές στη Μάκρη θα περιορισθούν.
οι επαγγελματίες που θα δουν τις δουλειές τους να μειώνονται,
οι ιδιοκτήτες γης που θα δουν την αξία της να μειώνεται σημαντικά,
οι κατασκευαστές που θα περιορισθεί η αγορά κατοικίας,
οι τοπικοί άρχοντες (Δήμοι, Νομαρχία) θα έχουν διαρκώς γκρίνιες από τον κόσμο,
οι τοπικοί βουλευτές που στο τέλος θα χρεωθούν την όποια απάθειά τους.
Αυτά για να φτιάξει το λεκανοπέδιο με 4 εκατομμύρια ανθρώπους τη “σύγχρονη” διαχείριση σκουπιδιών της, που όμως καμία σχέση δεν έχει με τις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας των απορριμμάτων. Είναι σωστό να καταστραφεί μια περιοχή για να φτιαχτεί κάτι που όταν αρχίσει να λειτουργεί θα έχει καταργηθεί από την ΕΕ και θα αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα καθώς δεν θα έχουμε ως χώρα προωθήσει τη σωστή τεχνολογία;Δηλαδή και λεφτά θα πληρώσει η Ελλάδα σε μια επένδυση και πρόστιμα θα κληθεί να πληρώνει αμέσως μετά και θα καταστρέψει μια περιοχή και μια θάλασσα για να φτιάξει κάτι θνησιγενές; Δεν είναι ντροπή αυτό; Δεν είναι παράλογο; Σκεφτείτε έναν άνθρωπο που θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, οι εταιρίες να του λένε ότι τον άλλο μήνα σταματάει να πουλιέται το μοντέλο, οι γείτονες να του ζητούν να μην το πάρει για κάποιο λόγο και αυτός να το αγοράζει. Υπάρχει άραγε τέτοιος άνθρωπος;Η διέξοδος για την Πολιτεία είναι μια. Πρέπει να ασχοληθεί γρήγορα και σοβαρά με το θέμα διαχείρισης των σκουπιδιών, όπως όλη η Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αν βρει μια τοπική κοινωνία ενωμένη, που να ισχυρίζεται ότι «κάποιος άλλος δεν θέλει να ασχοληθεί με το πρόβλημά του αλλά θέλει να λερώσει όλους εμάς» τότε επηρεάζεται σημαντικά. Γι αυτό αξίζει τον κόπο να εκφραστεί η αντίρρηση όλου μα όλου του κόσμου. Και να θυμόμαστε ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό χωρίς όμως χρώμα και αγγίζει κάθε κατηγορία πληθυσμού.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ)
Τηλέφωνα:
6937223642
6977343091
6977641730
2294098533

No comments: