Wednesday, March 21, 2007

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.




Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεδρίαση δημόσιας διαβούλευσης, που οργάνωσε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να συζητηθεί η μελέτη για την δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, που εκπόνησε επιστημονική ομάδα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) με επικεφαλής τον καθηγητή Γ. Κυριόπουλο. Η μελέτη αυτή ανατέθηκε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας από την Νομαρχία Ανατ. Αττικής, η οποία και την χρηματοδότησε.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθ. Γιαννόπουλος, οι βουλευτές Γ. Βλάχος, Αθ. Μπούρας της ΝΔ, Χ. Πρωτόπαπας, Ντ. Βρεττός, Β. Οικονόμου, Θ. Πάγκαλος, Ε. Χριστοφυλοπούλου του ΠΑΣΟΚ, Αθ. Λεβέντης του Συνασπισμού, ο Δήμαρχος Καλυβίων και Πρόεδρος ΤΕΔΚΝΑ Π. Φιλίππου, οι Δήμαρχοι Αχαρνών Π. Φωτιάδης, Αναβύσσου Σ. Γκέραλης, Κερατέας Στ. Ιατρού, Κορωπίου Θ. Αθανασόπουλος, Παιανίας Δ. Δάβαρης, Παλλήνης Σπ. Κωνσταντάς, οι Κοινοτάρχες Γραμματικού Ν. Κούκης, Κουβαρά Στ. Γκίνης, Π. Φωκαίας Ε. Τσαλικίδης, Σαρωνίδας Α. Πέγκας, πολλοί εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης καθώς και των κοινωνικών φορέων της Ανατολικής Αττικής. Στην εισαγωγική του ομιλία ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λ. Κουρής τόνισε ότι «η δημιουργία Νοσοκομείου αναδείχθηκε στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το Δ! ΚΠΣ σε μία από τις πρώτες και πιο κρίσιμες προτεραιότητες προκειμένου να αποκτήσει η περιοχή μας τις απαραίτητες πολλαπλές υποδομές, των οποίων η έλλειψη γίνεται καθημερινά και πιο αισθητή». Στη συνέχεια ο Νομάρχης επεσήμανε ότι η Ανατολική Αττική αποτελεί την μόνη Νομαρχία που δεν έχει, πρακτικά, νοσοκομείο όταν ο πληθυσμός της τους χειμερινούς μήνες (τους θερινούς διπλασιάζεται ή και τριπλασιάζεται) είναι μεγαλύτερος από την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία και την Θράκη. Καταλήγοντας ο Λ. Κουρής τόνισε ότι η Νομαρχία θα αγωνιστεί για την σύντομη υλοποίηση της πρότασης για την δημιουργία νοσοκομείου που αποτελεί αμετακίνητη απαίτηση των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, αφού θα αποτελεί ανάσα ζωής, αξία ζωής για όλη την Ανατολική Αττική, O επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της καθηγητής Γ. Κυριόπουλος ο οποίος αφού επεσήμανε τις πολλαπλές κοινωνικές και οικονομικές θετικές συνέπειες που θα έχει η δημιουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, ανέλυσε σε βάθος όλες τις πτυχές της μελέτης (τα κύρια σημεία της οποίας περιλαμβάνονται στην επιτελική σύνοψη που στέλνουμε συνημμένα). Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθ. Γιαννόπουλος στην τοποθέτησή του συνεχάρη τη Νομαρχία για την πρωτοβουλία της και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική τονίζοντας ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την αφετηρία των αποφάσεων που θα ληφθούν για την υλοποίηση της πρότασης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εναλλακτικές επιλογές χωροθέτησης, χρηματοδότησης και στελέχωσης του υπό ίδρυση νοσοκομείου τονίζοντας ότι το Υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο να ακούσει και να συζητήσει τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να συνδιαμορφωθούν οι τελικές αποφάσεις.
Τον λόγο στη συνέχεια πήραν οι βουλευτές οι οποίοι, στο σύνολό τους, τάχθηκαν αλληλέγγυοι με την Νομαρχία για την δημιουργία νοσοκομείου και δεσμεύτηκαν ότι θα είναι συμπαραστάτες στην κοινή προσπάθεια για την σύντομη ολοκλήρωση των διαδικασιών, εμπλούτισαν δε με συμπληρωματικές προτάσεις τις ενότητες χωροθέτησης, χρηματοδότησης και στελέχωσης του υπό ίδρυση νοσοκομείου.

No comments: