Tuesday, March 20, 2007

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι δυο (2) επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν πρόσφατα τρόφιμα μη κανονικά, μη ασφαλή και ακατάλληλα ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Στις ίδιες επιχειρήσεις, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις καθώς και αποκλίσεις σε σχέση με τους όρους αδειοδότησης.

Για τις επιχειρήσεις αυτές, αποφασίστηκε:

Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 8.000 στην επιχείρηση:
ELITE – ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ ΣΠ. ΣΟΦΙΑ, Διγενή 17, Βούλα Αττικής.
Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 854 κιλά τροφίμων ζωικής προέλευσης.
· Νωπός κιμάς και μπιφτέκια άνευ σήμανσης κατασκευασμένα στο κατάστημαχωρίς άδεια εργαστηρίου παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας.
· Κατεψυγμένο κρέας αμνού, χοιρινού και πτηνών, συκωταριές αρνίσιες,λουκάνικα παρασκευασμένα, τυποποιημένα και κατεψυγμένα στο κατάστημαχωρίς άδεια εργαστηρίου παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας, και επίσης χωρίς άδεια λειτουργίας εγκατάστασης επεξεργασίας κατεψυγμένων κρεάτων και κυκλοφορίας αυτών.
· Κατεψυγμένα αλιεύματα άνευ σήμανσης.
Τα ανωτέρω προϊόντα κρίθηκαν ακατάλληλα προς κατανάλωση σύμφωνα με το αρθ.15,παρ.ε του Π.Δ. 40/77 και δεσμεύτηκαν με την υπ' αριθ. πρωτ.: 1528/12-03-07 Κτηνιατρική Έκθεση Κατάσχεσης.

Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 4.000 στην επιχείρηση:
CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Β. Παυλου 104, Βούλα Αττικής.
Συγκεκριμενα, στην επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρόφιμα ζωικής προέλευσης συνολικής ποσότητας 53 κιλών. Αναλυτικά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
· Σουβλάκια άνευ σήμανσης. Το κατάστημα δεν διαθέτει άδεια εργαστηρίου τεμαχισμούκρέατος ή παραγωγής παρασκευασμάτων κρέατος και ούτε άδεια παρακείμενου χώρου.
· Τυριά τεμαχισμένα και τριμμένα σε συσκευασία που έγινε εντός του καταστήματος.Το κατάστημα δεν διαθέτει άδεια εργαστηρίου τεμαχισμού και ανασυσκευασίας τυριών.
· Ρέγγες και ταραμάς με ελλιπή σήμανση συσκευασμένα στο κατάστημα. Το κατάστημα δεν διαθέτει άδεια εργαστηρίου επεξεργασίας αλιευμάτων.
· Κατεψυγμένα τυποποιημένα συκωτάκια πτηνών που είχαν υποστεί μερική απόψυξη και επανακατάψυξη.
Τα ανωτέρω προϊόντα κρίθηκαν ακατάλληλα προς κατανάλωση σύμφωνα με το Π.Δ.40/77 αρθ.15,παρ.ε. Τα τρόφιμα δεσμεύτηκαν με την υπ' αριθμ.πρ.: 1510/12-03-2007 Κτηνιατρική Έκθεση Κατάσχεσης. Οι ανωτέρω επιχειρήσεις υποχρεούνται εντός τακτού χρόνου να συμμορφωθούν στις υποδείξεις που πραγματοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας.

No comments: