Wednesday, March 21, 2007

Παράπονα της υπερνομαρχίας Αθηνών Πειραιώς για αδράνεια της κυβέρνησης!

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου, συναντήθηκαν σήμερα, η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο Νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός, ο Νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας και οι Νομάρχες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής Λ. Κουρής και Α. Αρκουδάρης.Στη συνάντηση εξετάστηκε το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κατά την περίοδο του Πάσχα.Αμέσως μετά τη συνάντηση η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, δήλωσε: Εν όψει των γιορτών του Πάσχα η Υπερνομαρχία της Αθήνας και του Πειραιά, και στις δύο νομαρχίες, θα κάνει τη δουλειά της όπως ξέρει και μπορεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να προστατέψει την υγεία και την τσέπη των καταναλωτών. Όμως αυτές οι συναντήσεις πια έχουν καταντήσει να έχουν ένα χαρακτήρα εθιμοτυπικό. Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν πρόκειται να γίνουμε το άλλοθι για καμία αδράνεια των συναρμόδιων Υπουργείων στο θέμα των ελέγχων στην αγορά. Οι εργαζόμενοι στην Υπερνομαρχία δεν είναι υπεράνθρωποι. Έχουν όρια αντοχής, είναι πολύ λιγότεροι από όσους χρειαζονται και κανονικά θα έπρεπε αύριο κιόλας να κατεβάσουμε τα ρολά και να δηλώσουμε ότι δεν θα δουλέψουμε τις ημέρες των γιορτών. Δεν θα το κάνουμε για την προστασία των καταναλωτών. Αλλά πρέπει να σας πω ότι προσωπικά έχω ζητήσει συνάντηση από τον Πρωθυπουργό της χώρας για το θέμα αυτό και εδώ και δυο μήνες δεν έχουμε πάρει καμία απολύτως απάντηση.
Δημοσιογράφος: Καταλαβαίνουμε τα δίκαια των αιτημάτων σας. Πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει κάποιες προσλήψεις, τι γίνεται με αυτή την υπόθεση;

Φ. Γεννηματά: Χαίρομαι πάρα πολύ που μου κάνετε αυτή την ερώτηση γιατί πρέπει να σας πω ότι οι προσλήψεις ανακοινώθηκαν μέσα στο 2006, μία προεκλογική χρονιά για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που από τον νόμο απαγορεύονταν οι προσλήψεις. Ήμασταν λοιπόν, υποχρεωμένοι τις προσλήψεις αυτές να τις προχωρήσουμε μέσα στο 2007. Αυτό απαιτούσε νέα έγκριση κονδυλίων από το Υπουργείο Οικονομικών και δεν έχει έρθει αυτή η έγκριση σε όλες τις νομαρχίες. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι η καθυστέρηση δεν είναι δική μας ευθύνη.

No comments: