Tuesday, March 27, 2007

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΧΑΡΝΩΝ.


Μια σημαντική συνάντηση με τον πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα, Βίλι Μιναρόλλι, πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αχαρνών, Παναγιώτης Φωτιάδης με θέμα την πολιτισμικότητα της πόλης.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, στην πόλη του κατοικούν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι Αλβανικής καταγωγής οπότε είναι επιβεβλημένες τέτοιες συναντήσεις. Μάλιστα, ο κ. Φωτιάδης προσκάλεσε και τους επικεφαλής των συνδυασμών και παρευρέθηκαν ο Γιώργος Λέκκας από την παράταξη «Αχαρνές, Σύγχρονη πόλη», ο Χρήστος Γκίκας, εκ μέρους του Σπύρου Στριφτού, ο Γ.Γ. του Δήμου Γιάννης Γάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των μεταναστών στην πόλη των Αχαρνών, επιχειρηματίας Βασίλης Σκέντζος και ο Β΄ Γραμματέας της Αλβανικής Πρεσβείας Kleves Bitro. «Η αγκαλιά των Αχαρνών είναι ανοικτή σε όλους τους πολιτισμούς. Ξεπεράσαμε πλέον το αρχικό στάδιο, με τις όποιες δυσκολίες του, και σήμερα ζούμε όλοι μαζί αρμονικά. Με τον Αλβανό Πρέσβη συμφωνήσαμε, να πραγματοποιηθεί σύντομα μια συνάντηση με τους εμποροβιομηχάνους των Αχαρνών, προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με την Αλβανία. Εξάλλου, για τον ίδιο σκοπό, θα διοργανωθεί και μια Ημερίδα με την συμβολή και των συναρμόδιων Υπουργείων. «Γέφυρα» για όλα αυτά θα είναι φυσικά οι επιτυχημένοι Αλβανοί επιχειρηματίες που κατοικούν στην πόλη μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φωτιάδης.
Ο κ. Μιναρόλλι υπογράμμισε: «Η συνύπαρξη Αλβανών και Ελλήνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, δημιούργησε αυτό το ζεστό φιλικό κλίμα, και μεταξύ των πολιτικών αλλά και μεταξύ των διπλωματών των δύο χωρών. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να εξυπηρετήσουμε τους Αλβανούς και τους Έλληνες πολίτες. Να συμβάλλουμε θετικά στη διατήρηση των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς. Γιατί τίποτα δεν μας χωρίζει και όλα μας ενώνουν. Ο κ. Λέκκας, χαρακτήρισε την συνάντηση ως την απαρχή ενός κύκλου συναντήσεων που θα ακολουθήσουν και τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός της αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των Αλβανών μεταναστών δεύτερης γενιάς που κατοικούν στις Αχαρνές. Αντίστοιχα, ο κ. Σκέντζος ευχαρίστησε τον Ελληνικό λαό γιατί άνοιξε την αγκαλιά και τα σπίτια του στους Αλβανούς μετανάστες και υποσχέθηκε πως όλοι οι Αλβανοί θα προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για το κοινωνικό σύνολο.
Τέλος, ο Δήμαρχος Αχαρνών ανακοίνωσε ακόμη ότι το καλοκαίρι θα διοργανωθεί «Φεστιβάλ Πολιτισμών» στις Αχαρνές, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μετανάστες που κατοικούν στο Δήμο να προβάλλουν τον πολιτισμό, την παραδοσιακή μουσική, τους χορούς και την κουζίνα τους.

No comments: