Thursday, April 26, 2007

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ

Με αφορμή πρόσφατη τροπολογία για την επιλεκτική εξυπηρέτηση από την Πολυκλινική των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων Αχαρνών μόνο των ασφαλισμένων του ΙΚΑ που διαμένουν στο Ολυμπιακό Χωριό και όχι εκείνων που κατοικούν στους Δήμους Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής προέβη σε έντονη παράσταση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Σ. Τσιτουρίδη, Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Δ. Αβραμόπουλο, Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και τον Διοικητή του ΙΚΑ Γ. Μέργο.
Ειδικότερα ο Νομάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη πλήρους αξιοποίησης της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δυνατή αξαιτίας της αδυναμίας σύναψης συμβάσεων με αρκετά ταμεία και κυρίως με το ΙΚΑ, που αποτελεί τον κύριο ασφαλιστικό φορέα για τους περισσότερους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής δηλαδή των Δήμων Αχαρνών και Θρακομακεδόνων.
Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει στους ασφαλισμένους του ανωτέρω φορέα εύλογα παράπονα, αφού στερούνται της δυνατότητας να χρησιμοποιήσουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της Πολυκλινικής σε αντίθεση με τους ασφαλισμένους άλλων ταμείων, που έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις παροχής υπηρεσιών και μάλιστα όταν ο εξοπλισμός και η στελέχωση της Πολυκλινικής επιτρέπει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε πολλαπλάσιο αριθμό ασθενών σε σχέση με αυτούς που σήμερα εξυπηρετούνται.
«Η μη προώθηση των σχετικών διαδικασιών», συνεχίζει ο Λ. Κουρής, «απεδίδετο από τους αρμόδιους σε διάφορα γραφειοκρατικά κωλύματα τα οποία έπρεπε να ξεπεραστούν προκειμένου να προωθηθεί από το ΙΚΑ η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με την Πολυκλινική. Αιφνιδίως και ενώ ανεμένετο η συνολική ρύθμιση του θέματος για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, τουλάχιστον, για αυτούς που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή κατατέθηκε τροπολογία, η οποία αντί να το επιλύσει το περιέπλεξε, αφού το άρθρο 9 του Ν. 3552/07 (ΦΕΚ 77 Α/4-4-07) προβλέπει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από την Πολυκλινική στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, κατ΄εξαίρεση του κανονισμού του Ιδρύματος, μόνον γι’ αυτούς που κατοικούν στο Ολυμπιακό Χωριό».
«Έτσι», τονίζει ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, «αυτή η ρύθμιση δημιουργεί ασφαλισμένους δύο ταχυτήτων στην περιοχή, αφού αποκλείει από την Πολυκλινική όλους όσους διαμένουν στους Δήμους Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, σε αντίθεση με τους ασφαλισμένους που διαμένουν στο Ολυμπιακό Χωριό, όταν μάλιστα οι ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ της περιοχής των Αχαρνών έχουν σοβαρές ποσοτικές και ποιοτικές ελλείψεις.»

Και καταλήγει ο Νομάρχης Λ. Κουρής:

«Με την βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα που δημιουργεί η ρύθμιση του άρθρου 9 του Ν. 3552/07 πιστεύω ότι είναι αναγκαία η άμεση διορθωτική παρέμβασή σας ώστε να προβλεφθεί και για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, που είναι κάτοικοι Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, ρύθμιση ανάλογη με αυτή που ισχύει για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού.
Με την προτεινόμενη διορθωτική ρύθμιση θα ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα χιλιάδων ασφαλισμένων του ΙΚΑ των Δήμων Αχαρνών και Θρακομακεδόνων και ταυτόχρονα θα αξιοποιηθεί πλήρως μια υψηλού επιπέδου μονάδα, που έγινε από την Ελληνική Πολιτεία.»

No comments: