Tuesday, April 3, 2007

Α.ΜΠΟΥΡΑΣ: Για την επίλυση προβλημάτων του υγειονομικού προσωπικού του ΙΚΑ


Ο Βουλευτής της Ν. Δ. Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας, χαιρετίζοντας το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) που έγινε τη Μ.Δευτέρα, ως Τομεάρχης Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας της Ν. Δ., εξήρε την προσφορά των γιατρών του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας με 5,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Με την ευκαιρία μάλιστα και της επιστημονικής ημερίδας, με θέμα «Φαρμακευτική Περίθαλψη στο ΙΚΑ», συνεχάρει τους διοργανωτές για την επιλογή ενός θέματος που απασχολεί το σύνολο των ασφαλισμένων και βέβαια το φορέα ασφάλισης, το ΙΚΑ. Στη συνέχεια ο κ. Μπούρας, όπως είχε τονίσει και ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββας Τσιτουρίδης, αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν το Υγειονομικό Προσωπικό του ΙΚΑ και συγκεκριμένα είπε ότι:
1. Προχωρούν άμεσα ενέργειες προς τα συναρμόδια Υπουργεία για να εγκριθεί η προκήρυξη 1500 θέσεων μονίμων ιατρών. Η προϋπηρεσία στο Ίδρυμα θα αποτελεί ισχυρό κριτήριο αξιολόγησης για την κάλυψη των θέσεων.
2. Ικανοποιείται οριστικά και με ευνοϊκές ρυθμίσεις το χρόνιο αίτημα της ασφαλιστικής κάλυψης των συμβασιούχων ιατρών αορίστου χρόνου που υπηρετούν στο Ίδρυμα.
3. Αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για να επιλυθεί το ζήτημα της αναγνώρισης του χρόνου προϋπηρεσίας στο ΙΚΑ με καταβολή του ημίσεως μόνο των εισφορών από τον εργαζόμενο.
4. Υλοποιείται το Επιστημονικό βαθμολόγιο με το Νόμο 3518/06, ενώ παράλληλα προχωράει η έκδοση των αναγκαίων εκτελεστικών διατάξεων. Τελειώνοντας ο κ. Μπούρας τόνισε ότι κοινός στόχος πολιτείας και Υγειονομικού Προσωπικού είναι η καλύτερη δυνατή περίθαλψη των ασφαλισμένων και σ’ αυτό βοηθάει η καλή συνεργασία και προσπάθεια όλων.

No comments: