Thursday, April 26, 2007

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, μη ασφαλή και ακατάλληλα ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Στις ίδιες επιχειρήσεις, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις καθώς και αποκλίσεις σε σχέση με τους όρους αδειοδότησης.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται η επιβολή προστίμων για γνωστές αλυσίδες τροφίμων όπου για τις επιχειρήσεις αυτές, αποφασίστηκε:
Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 3.000 στο κρεοπωλείο:
METRO A.E.B.E., Φωκίωνος Νέγρη 3, Λαύριο Αττικής. Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 20,7 κιλά τυριών στα οποία απουσίαζε η σήμανση και γινόταν ανασυσκευασία από το συγκεκριμένο κατάστημα, χωρίς την κατοχή της απαραίτητος άδειας.
Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 3.000 στην επιχείρηση:
CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Λ. Μαραθώνος 31, Γέρακας Αττικής.
Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ψάρια σε κατάσταση προχωρημένης αλλοίωσης, και τεμαχισμένα τυριά και σαλάμια στα οποία απουσίαζε η σήμανση καταλληλότητας. Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 3.000 στην επιχείρηση:
CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Αγ. Νεκταρίου – Ηριδανού & Διαγόρα, Γέρακας.
Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 13,7 κιλά κρεατοσκευασμάτων χωρίς τις απαραίτητες σημάνσεις καταλληλότητας.

No comments: