Thursday, April 26, 2007

Γιορτές Αγίου Αθανασίου από 27 Απριλίου

Ένα πλούσιο εορταστικό πενθήμερο διοργανώνει ο Δήμος Παιανίας από 27 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2007 με την ευκαιρία του εορτασμού του πολιούχου της πόλης Αγίου Αθανασίου στις 2 Μαΐου. Φέτος, για πρώτη φορά, οι γιορτές διαρκούν πέντε ημέρες, ενσωματώνουν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα και το κυριότερο αποκεντρώνονται και βγαίνουν στις γειτονιές, αγκαλιάζοντας ολόκληρη την πόλη.

Οι γιορτές του Αγίου Αθανασίου που διοργανώνει ο Δήμος Παιανίας με τη συμμετοχή 26 πολιτιστικών φορέων της περιοχής, περιλαμβάνουν ποικιλία εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, ανάμεσα στις οποίες επισκέψεις σε μουσεία, θεματικές εκθέσεις, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και άλλες εκδηλώσεις για παιδιά, συναυλίες με τοπικά νεανικά συγκροτήματα αλλά και αγαπημένους, δημοφιλείς καλλιτέχνες, ομιλίες και λοιπές δραστηριότητες. Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από εμποροπανήγυρη καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Οι εορτασμοί κορυφώνονται την Πρωτομαγιά με λαϊκό γλέντι με τους Ματθαίο Γιαννούλη και Λευτέρη Βαζαίο και στις 2 Μαΐου, τελευταία ημέρα των εορτών, με τη συναυλία της Γλυκερίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό εορταστικό πρόγραμμα. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

No comments: