Thursday, April 26, 2007

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΥΤΑ-ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής με μοναδικό θέμα την συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στο πρόβλημα της διαχείρισης των μετά και την δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά την χωροθέτηση ΧΥΤΑ στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού.
Μετά τις αναλυτικές τοποθετήσεις του Νομάρχη Λ. Κουρή και των επικεφαλής των νομαρχιακών συνδυασμών Αθ. Μπαλή, Γ. Πάντζα, Ι. Στεργίου και Μ. Βορίδη έγινε διεξοδική συζήτηση όλων των πτυχών του προβλήματος στην οποία έλαβαν μέρος ο βουλευτής Αθ. Λεβέντης, ο Δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σπ. Ζαγάρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού Ν. Κούκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα Ν. Βούλγαρης, πολλοί Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, μετά την ολοκλήρωση της συζητήσεως, εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα :

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή της Κοινότητας Γραμματικού το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής επιβεβαιώνει την πρόσφατη απόφαση του για την διαχείριση των απορριμμάτων (34/07) και δηλώνει ότι:
- το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι μείζονος σημασίας και πρέπει να αντιμετωπισθεί με αναθεώρηση της μέχρι σήμερα πολιτικής με την οποία το έχει προσεγγίσει η Πολιτεία.
- εμμένει στη πρόταση αλλαγής του περιφερειακού σχεδιασμού, ο οποίος έχει επιβληθεί εκ των άνω χωρίς διάλογο και κοινωνική συναίνεση, σύμφωνα με την τεκμηριωμένη μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης, που αναδεικνύει όλες τις παραμέτρους του προβλήματος και σηματοδοτεί την ανάγκη να εφαρμοσθούν επιτέλους διαδικασίες επίλυσης που θα έχουν τα βέλτιστα οικονομικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα και όχι προαποφασισμένες “λύσεις” που υπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.
- στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες θα διατρανώσουν την αντίθεση τους στον επιχειρούμενο στρεβλό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.

No comments: