Tuesday, April 3, 2007

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΨΥΧΑΚΗ.




Εγκαινιάστηκε το Σάββατο του Λαζάρου μια ακόμα μεγάλη έκθεση ζωγραφικής στις αίθουσες της Σχολής Μακτζώρτζ στη Ραφήνα. Μέχρι τις 25 Απριλίου μπορεί κανείς να απολαύσει 40 μικρών διαστάσεων έργα του γνωστού και καταξιωμένου ζωγράφου Χαράλαμπου Ψυχάκη. Ο Ψυχάκης, που τελείωσε την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών κοντά στο Γιάννη Μόραλη και σπούδασε Βυζαντινή Αγιογραφία και Νωπογραφία δίπλα στον Κώστα Γεωργακόπουλο πριν 40 ακριβώς χρόνια, αποτελεί τον πιο διάσημο κρίκο μιας μεγάλης οικογένειας καλλιτεχνών, καθώς τόσο ο πατέρας του, όσο η αδελφή του, η κόρη του και ο ανιψιός του είναι κι οι ίδιοι πετυχημένοι ζωγράφοι.

«Τα έργα του Χαράλαμπου Ψυχάκη χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη τους χρωματική ευαισθησία και τη δεξιοτεχνία στην επιλογή των χρωμάτων», τόνισε παρουσιάζοντας τον ζωγράφο η Καθηγήτρια Φωτεινή Μακτζώρτζ, Ανθρωπολόγος-Παλαιοπαθολόγος, Διευθύντρια της Σχολής και διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. «Αποπνέουν χαρά κι αισιοδοξία, είναι γεμάτα φως και καθρεφτίζουν ιμπρεσιονιστικά το Αιγαίο, διαθέτοντας τη δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα, που τα κάνει αναγνωρίσιμα και αγαπητά».

Ο Ψυχάκης έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και άλλες Ελληνικές πόλεις, αλλά και στο εξωτερικό (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Ρουμανία) κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στη συλλογή της Εθνικής Τραπέζης και της Alpha Bank, καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Στη Ραφήνα έχει εκθέσει ξανά, ενώ έργο του κοσμεί την Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης παραβρέθηκαν οι γιατροί Ευάγγελος Μαυρουδής (Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου), Κυριάκος Θεοφίλου (πρώην Δημοτικός Σύμβουλος), Βασίλης Παπαϊωάννου (Προϊστάμενος Ι.Κ.Α. Ραφήνας) και Κώστας Μπαρμπής (πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Ανατολικής Αττικής), η Ελένη Καχριμάνη (Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας), ο πιανίστας Γιάννης Παπαδόπουλος (Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ραφήνας), ο συγγραφέας Μάρκος Ντε Μπάκα και πολλοί φιλότεχνοι. Η έκθεση συνεχίζεται με ελεύθερη είσοδο.

No comments: