Wednesday, April 4, 2007

Μηνύματα ανθρωπιάς στο Γηροκομείο Πειραιά

Κοντά στους απόμαχους της δουλειάς, όχι όμως της ζωής, που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο του Πειραιά, βρέθηκαν σήμερα η Υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, o Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης και η εκπρόσωπος της Νομαρχίας Αθήνας Λιλίκα Βασιλάκου.
Η Υπερνομάρχης, οι Νομάρχες και η πολυμελής αντιπροσωπεία που τους συνόδευε, έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στα πανανθρώπινα μηνύματα της σταύρωσης και ανάστασης του Κυρίου, τους ευχαρίστησε για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο τους.
Οι κ.κ. Γεννηματά, Μίχας και Αρκουδάρης μοίρασαν δώρα και ευχές στους τροφίμους του Ιδρύματος, ενώ στην συνέχεια παρακάθισαν μαζί τους σε γεύμα αγάπης που πρόσφερε στο Γηροκομείο η Νομαρχία Πειραιά, με την Ορχήστρα Σαξοφώνων να δίνει ξεχωριστό τόνο.
«Διαλέξαμε αυτές τις ημέρες, τις ημέρες του Πάσχα για να αγκαλιάσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη σε όλη την Αττική. Γιατί τα προβλήματα των ανθρώπων δεν γνωρίζουν όρια ανάμεσα σε δήμους και Νομαρχίες. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και ξεκινήσαμε ένα οδοιπορικό από το Παιδικό Χωριό SOS, συνεχίσαμε στο εργαστήρι Λίλιαν Βουδούρη, προχωρήσαμε στο ΕΛΕΠΑΠ και ολοκληρώνουμε αυτό το οδοιπορικό με το Γηροκομείο του Πειραιά αποδίδοντας τιμή και σεβασμό στην τρίτη ηλικία αποδεικνύοντας ότι η αυτοδιοίκηση έχει πρόσωπο. Έχει ανθρώπινο πρόσωπο. Απλώνουμε παντού ένα δίκτυο αλληλεγγύης για τους μετανάστες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα γηρατειά, το οποίο σκοπεύουμε να επεκτείνουμε και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη σε ολόκληρη την Αττική. Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και λιγότερα προβλήματα», δήλωσε η Υπερνομάρχης Αθήνας – Πειραιά Φώφη Γεννηματά.
Από την πλευρά του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας υπογράμμισε ότι «επιλέξαμε να επισκεφτούμε σήμερα το Γηροκομείο Πειραιά ακριβώς για να δείξουμε πως πρέπει να είναι τα Γηροκομεία σε όλο το λεκανοπέδιο και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Νομαρχία της κοινωνικής αλληλεγγύης, του πολιτισμού, και της ενεργής συμμετοχής όλων των πολιτών, όλων των γενεών, δεν περιμένουμε ασφαλώς τις γιορτές για να δείξουμε στους συμπολίτες μας που διανύουν την τρίτη ηλικία, ότι τους αγαπάμε, τους νοιαζόμαστε και τους χρειαζόμαστε. Είμαστε κοντά τους με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη Στέγη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης που δημιουργούμε σε συνεργασία με την Μητρόπολη Πειραιά, διαθέτοντας από δικούς μας πόρους 3.000.000€, ενώ συμμετέχουμε στην προσπάθεια της Υπερνομαρχίας για τη δημιουργία ενός Δικτύου Αλληλεγγύης σ’ ολόκληρη την Αττική.».
Ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης αφού συνεχάρη τη Μητρόπολη Πειραιά και το Δ.Σ. του Ιδρύματος για την προσφορά τους στα κοινά επεσήμανε ότι «η πολιτεία θα πρέπει να σκύψει πάνω σε όλους τους συνανθρώπους μας, σε όλες τις ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες, στα άτομα που χρειάζονται αλληλεγγύη. Σ’ αυτό το οδοιπορικό που ήταν μία κοινή μας πρωτοβουλία στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου, της κοινωνίας για την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν κάποιοι συνάνθρωποί μας και βεβαίως να δείξουμε ότι η αυτοδιοίκηση έχει ευαίσθητο πρόσωπο και είναι κοντά σε όσους έχουν ανάγκη».
Στην επίσκεψη στο Γηροκομείο παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά Χρήστος Αγγέλης, η αντινομάρχης της Υπερνομαρχίας Αθήνας – Πειραιά Ρουμπίνη Ανδριοπούλου, οι αντινομάρχες Πειραιά Βασίλης Βαλσαμάκης, Λάζαρος Αλεξανδρίδης, Κώστας Καρράς, Σταύρος Μαρκάτος, Πάυλος Τριανταφύλλου, Γιώργος Τσιρίδης, η νομαρχιακή σύμβουλος και πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστασία Γιαννακοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Μανώλης Αντωνάκος.

No comments: