Thursday, April 26, 2007

«Τα αγαθά κόποις κτώνται»-ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΠ.ΠΑΠΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Το γνωμικό αυτό, αποκρυστάλλωμα της βαθιάς σκέψης των αρχαίων, είναι ένα δίδαγμα για όλους και μια αλήθεια με διαχρονικό κύρος. Το αφιερώνω σε όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που σε λίγες μέρες θα δώσουν τη δική τους μάχη. Μια μάχη για μια θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Μια μάχη που θα κρίνει, πιθανότατα, σε μεγάλο βαθμό την πορεία και το μέλλον του κάθε παιδιού.
Αγαπητοί μαθητές, η απόκτηση πνευματικών αλλά και υλικών αγαθών απαιτεί θυσίες, δύναμη, θέληση και επιμονή. Σεις, είμαι απολύτως βέβαιος, ότι αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά όπως πολύ καλά γνωρίζετε επίσης και ότι στη ζωή τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτώνται και το μυστικό της δύναμης είναι ο αγώνας.
Οι εξετάσεις αυτές είναι σημαντικές για εσάς. Όχι όμως μόνο για εσάς αλλά και για εμάς, δασκάλους και γονείς. Σε λίγες μέρες καλείστε να αποδείξετε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας για να ανέβετε ένα ακόμη σκαλί, ένα ακόμη επίπεδο και να συνεχίσετε πιο πάνω.
Στην προσπάθειά σας αυτή, θέλω να ξέρετε ότι, είστε όλοι κερδισμένοι. Είστε μόνο κερδισμένοι γιατί ότι και να γίνει κρατάτε ήδη τη γνώση στα χέρια σας. Κρατήστε αυτό το μήνυμα καλά μέσα σας. Αφήστε έξω το άγχος και την αγωνία, χαλαρώστε και πάτε στις εξετάσεις όλοι σαν νικητές γιατί αφού φτάσατε ως εδώ είστε πραγματικά νικητές.
Εύχομαι σε όλους σας καλή επιτυχία.

No comments: