Tuesday, May 15, 2007

ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ!

Τα άσχημα οικονομικά του Δήμου Παλλήνης αποτελούν μείζον πρόβλημα της Δημοτικής Αρχής του Σπύρου Κωνσταντά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, η Δημοτική Αρχή έφερε το θέμα του διαχειριστικού ελέγχου για τα έτη 2003 -2006, καθώς την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είχε γίνει ο επιβαλλόμενος από τον νόμο έλεγχος.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης Σπ. Κωνσταντάς ζήτησε να εγκριθεί σχετικό ποσό, προκειμένου λογιστές του Σώματος Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ) να διενεργήσουν τον σχετικό έλεγχο. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην δήμαρχος κ. Γκοτσόπουλος μίλησε για «δική του ευθύνη και παράλειψη», για το ότι δεν έχει γίνει διαχειριστικός έλεγχος για τα έτη 2003-2006. Είπε επίσης ότι μπορεί να γίνει σύσκεψη των εμπλεκομένων με το επίμαχο θέμα, ώστε να απαντηθούν τα όποια ερωτήματα.
Ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Μακρόπουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης για τα έτη 2003 και 2004, υποστήριξε ότι έχει διενεργηθεί διαχειριστικός έλεγχος για το 2003 και συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να γίνει διαχειριστικός έλεγχος για τα υπόλοιπα χρόνια.
Στη συνέχεια μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Τέντης ό οποίος τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχει βρει κανένα στοιχείο σε σχέση με διαχειριστικούς ελέγχους των προηγούμενων ετών, ούτε για το 2003. Επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την αρχή της θητείας του, προκειμένου να ενημερωθεί για την πραγματική οικονομική κατάσταση της ΑΔΕΠ.
Ενημέρωσε επίσης ότι έχει στείλει επιστολή από τις 15/02/2007 στον κ. Γκοτσόπουλο, που ήταν και πρόεδρος της ΑΔΕΠ, με 20 μείζονα ερωτήματα σχετικά με τη δημοτική επιχείρηση, τα οποία όμως ο πρώην δήμαρχος δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς παίρνοντας το λόγο για δεύτερη φορά περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ώστε να μπορέσει να κλείσει τον ισολογισμό του 2006, ενημέρωσε για τα 20.000 € που πλήρωσε ο Δήμος στην εφορία, προκειμένου η δημοτική επιχείρηση να πάρει φορολογική ενημερότητα και είπε χαρακτηριστικά ότι θα ακολουθήσουν και άλλα πρόστιμα από ΙΚΑ, εφορία κ.λπ., αποτέλεσμα της κακής οικονομικής διαχείρισης της Δημοτικής Αρχής του κ. Γκοτσόπουλου και των συνεργατών του.

No comments: