Monday, January 1, 2007

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.


Την Πέμπτη 28/12/06 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ.Λεωνίδα Κουρή και των Νομαρχιακών Συμβούλων 37 τον αριθμό. Η τελετή έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νομαρχιακού Μεγάρου Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη.
Από πολύ νωρίς πλήθος κόσμου άρχισε να προσέρχεται στον προθάλαμο του Νομάρχη και οι χειραψίες έδιναν και έπαιρναν. Παρόντες αρκετοί επώνυμοι, Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες-Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Συλλόγων και οργανισμών. Το τελετουργικό μέρος άρχισε με τον καθιερωμένο αγιασμό και ευχές της εκκλησίας και στη συνέχεια δόθηκε ο όρκος δια ανατάσεως της χειρός τόσο του Νομάρχη όσο και των Νομαρχιακών Συμβούλων. Στη συνέχεια στο λόγο του ο Νομάρχης είπε: «Σεβαστοί πατέρες, κυρίες και κύριοι βουλευτές κύριε Γενικέ Γραμματέα, Υπουργέ Εσωτερικών, κύριοι Δήμαρχοι και πρόεδροι Κοινοτήτων, κυρίες και κύριοι, εκπρόσωποι των Κρατικών Υπηρεσιών και Σωμάτων Ασφαλείας οργανισμών, παραγωγικών τάξεων Ανατ. Αττικής φίλες και φίλοι: Το Νομαρχιακό Συμβούλιο που σε λίγα 24ωρα τελειώνει και τη θητεία του έχει αφήσει δύο σημαντικές παρακαταθήκες. Η πρώτη είναι ότι προσπαθήσαμε μέσα σε κλίμα ειλικρίνειας, διαλόγου να βρούμε τα κοινά μας σημεία και είναι πολλά ανεξάρτητα από την πολιτική αφετηρία του καθένος μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό της Νομαρχίας μας τα προβλήματα των πολιτών της Ανατ.Αττικής. Και η δεύτερη παρακαταθήκη είναι ότι θα πρέπει η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να δρα συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με την τοπική αυτοδιοίκηση δηλαδή με τους δήμους και τις Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής.Πιστεύω στο νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο που ξεκινά τη θητεία του το Γενάρη. Θα μπορέσουμε τα επόμενα 4 χρόνια να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε αυτές τις παρακαταθήκες , προκειμένου να πετύχουμε το όραμα όλων που είναι η ανάπτυξη στον τόπο μας. Σ’έναν τόπο που έχει μία πολυκεντρική φυσιογνωμία μία ανάπτυξη ισόρροπη, με σεβασμό στο περιβάλλον, δηλαδή μια αειφόρο ανάπτυξη. Σ΄αυτόν τον καινούργιο αγώνα που ξεκινάμε οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κι εγώ από την 1η του Γενάρη και για τα τέσσερα επόμενα χρόνια, θέλουμε από το όποιο πόστο είναι ο καθένας, τη δική σας συμπαράσταση των πολιτών της Ανατ.Αττικής. Εύχομαι καλή θητεία και καλή δουλειά σε όλες και σε όλους.
Σας ευχαριστώ πολύ». Παρατεταμένα χειροκροτήματα κάλυψαν το λόγο του Νομάρχη.
Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησε δεξίωση με την ανταλλαγή ευχών μεταξύ των Νομαρχιακών και των παρευρισκομένων. Κι εμείς με τη σειρά μας τους ευχόμαστε Καλή δύναμη στο έργο τους.

No comments: