Monday, January 1, 2007

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ





Τρίτη 26/12/06 το πρωί. Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, κατάμεστο κόσμου. Πολλοί και οι επώνυμοι Νομαρχιακοί-Δήμαρχοι τ.Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες, πρόεδροι Συλλόγων-Δ/τες τραπεζών και Σχολείων.
Σε λίγο θα άρχιζε η επίσημη τελετή ορκωμοσίας του Νέου Δημάρχου, οικοδεσπότη της ιερής παγκόσμιας πόλης του Μαραθώνα της πόλης που τον ανέδειξε με συντριπτική πλειοψηφία πρώτο πολίτη αξιαγάπητο κ.Σπύρου Ζαγάρη.
Η παρουσιάστρια της τελετής αφού κάλεσε το Δήμαρχο στην εξέδρα στη συνέχεια καλούσε ένα ένα ξεχωριστά ονομαστικά και τους Δημοτικούς Συμβούλους τόσο της πλειοψηφίας όσο και μειοψηφίας. Ο πρώην δήμαρχος κος Ε.Μέξης μη σεβόμενος τους θεσμούς έλαμψε δια της απουσίας του, γεγονός που σχολιάστηκε ευρέως αρνητικά. Στη συνέχεια μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και ευχές της εκκλησίας μας ακολούθησε η ορκωμοσία πρώτα του δημάρχου επαναλαμβάνοντας το γνωστό μας όρκο κατά φράση και μετά των Δημοτικών Συμβούλων.
Ο νέος δήμαρχος κ.Σπύρος Ζαγάρης εκφωνώντας το λόγο του είπε: “ Μετά τον καθιερωμένο όρκο ένα άλλο όρκο σας δίνω , ένα όρκο καρδιάς και μια ιερή υπόσχεση: “Θα σας κοιτάζω πάντα στα μάτια και θα είμαι κοντά σας και στις χαρές και στις λύπες σας.» Για μένα η δημοσίευση των πεπραγμένων αποτελεί δικαιοσύνη και Δημοκρατία.. Θα είμαι πιστός στις προεκλογικές μου δεσμεύσεις .Υπόσχομαι να εργαστώ σκληρά για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων μας. Υπόσχομαι να συνεργασθώ δίκαια με όσους θα ταχθούν στο πλάι μας για τον ίδιο σκοπό για το καλό του Μαραθώνα. Το να γίνω Δήμαρχος στο Μαραθώνα, την ιερή αυτή παγκόσμια πόλη για μένα είναι στόχος ζωής. Με ευθύνη θα δουλέψουν για την πόλη μας και θα δικαιώσω αυτούς που με εμπιστεύτηκαν. Όπως όλοι γνωρίζετε τεράστιο είναι το χρέος του Δήμου μας και δύσκολες μέρες μας περιμένουν. Κατασχέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ και ένα χρέος άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά σήμερα δεν είναι μέρα απολογισμού αλλά μέρα γιορτής και ενότητας. Ναι το πιστεύω απόλυτα, ενότητας.
Θέλουμε να ενώσουμε τους Δημότες να αλλάξουμε το κλίμα της αντιπαλότητας. Για μένα μοναδικός αντίπαλος είναι τα προβλήματα του Μαραθώνα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, που όλοι μαζί δώσαμε το Συναγερμό για το Μαραθώνα. Με επέλεξαν και τους επέλεξα και όλοι μαζί κερδίσαμε μία τίμια και μεγάλη νίκη. Καθ’όλη τη διάρκεια του λόγου του τον διέκοπταν παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Τόσο πριν το τελετουργικό όσο και μετά το λόγο του δημάρχου, η μπάντα του πνευματικού κέντρου, Αγίου Παντελεήμονα υπό τη Δ/νση του Αρχιμουσικού Π. Ραφαήλ παιάνιζε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.Επίσης η Παιδική χορωδία του ωδείου καθώς και των ενηλίκων του Πολιτιστικού και Πνευματικού κέντρου του Δήμου υπό την Δ/νση της κας Δούση έδινε τον πρόσθετο εορταστικό τόνο αυτών των ημερών .Η εκδήλωση τελείωσε με συγχαρητήρια και ευχές στο Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους και Δεξίωση.

No comments: