Tuesday, February 20, 2007

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ!

Σε απαλλοτριώσεις όμορων οικοπέδων και κτισμάτων προχωρά το ΥΠΠΟ προκειμένου να συνεχιστούν οι ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο που εντοπίστηκε στο Μενίδι. Παράλληλα, οι αρχαιολόγοι εξετάζουν τα ευρήματα, ώστε να χρονολογηθεί ακριβώς.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εξετάζουν αγάλματα, λατρευτικά αγγεία, καθώς και πιο ταπεινά ευρήματα, όπως νομίσματα ή και σκουπίδια των θεατών, προκειμένου να διαπιστώσουν πότε ακριβώς άριχε να λειτουργεί το αρχαίο θέατρο.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους της Τρίτης, τα όστρακα από μελαμβαφή αγγεία χωρίς παραστάσεις, που εντοπίστηκαν, υποδηλώνουν ότι το θέατρο λειτουργούσε τον 4ο αιώνα π.Χ.
Το θέατρο ήλθε στο φως στη διάρκεια των εργασιών για την ανέγερση πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Σαλαμίνας και Λιοσίων.
Η ανασκαφέας της περιοχής Μαρία Πλάτωνος-Γιώτα υπολόγιζε ότι το θέατρο θα ήταν κάπου εκεί, καθώς παλαιότερα είχε εντοπιστεί επιγραφή που μιλούσε για τα έσοδα του δήμου από τη χρήση του.
Το υπουργείο Πολιτισμού μελετά την απαλλοτρίωση ομόρων κτισμάτων και οικοπέδων, προκειμένου να συνεχιστούν οι ανασκαφές.

No comments: