Tuesday, March 27, 2007

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ!


Η Ευρωπαϊκή Έκφραση είναι χορηγός επικοινωνίας στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Ανοικτό Φόρουμ 2007» με θέμα «50 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Ελλάδα στην Ευρώπη, η Ευρώπη στον Κόσμο» που διεξάγεται στις 28 και 29 Μαρτίου 2007 στο Ζάππειο (έναρξη 16.00, στις 28.3. και 15.00 στις 29.3.). Θα μιλήσουν ο Έλληνας Επίτροπος Στ.Δήμας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος, οι Κ.Χατζηδάκης, Αχ.Μητσός, Π.Μπεγλίτης, Μ.Σχινάς κ.α. Ως συζητητής συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Νίκος Γιαννής ο οποίος είναι και ο εκδότης του περιοδικού "Ευρωπαική έκφραση" αλλά και Πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ευρωπαικής Έκφρασης.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ - Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ

Σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τον Δήμο Στρυμώνα στις Σέρρες με θέμα "Συνεργασία Δήμων και Κοινωνίας Πολιτών" με την παρουσία πολλών Δημάρχων και Βουλευτών. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο δραστήριος συνδημότης μας και Πρόεδρος του Συλλόγου Νέου Βουτζά Δρ Νίκος Γιαννής, καθώς επίσης και οι Σταύρος Μηλιώνης και Νικήτας Λιοναράκης. Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε αμοιβαία αναγνώριση της σημασίας της συνεργασίας και τέθηκαν οι βάσεις για μια πιο δομημένη επικοινωνία και συλλογική παραγωγικότητα, με διαβούλευση και συναίνεση κατά τη λήψη αποφάσεων

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ.







Την 20η Μαρτίου 2007, σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον και ωραία ατμόσφαιρα Ο Ροταριανός Όμιλος ‘’Ν. Μάκρη’’ πραγματοποίησε Πανηγυρική Τριομιλική Συνεστίαση με τους Ρ.Ο Γέρακα και Κορωπίου στο Ξενοδοχείο ‘’Μάτι’’, στο Μάτι Αττικής.
Την Συνεστίαση άνοιξε ο πρόεδρος του Ρ.Ο Ν. Μάκρη Νίκος Ζαμπέτης. Η βραδυά περιλάμβανε εκτος της ομιλίας του προέδρου την εισδοχή ενός νέου μέλους στον Ροταριανό όμιλο N. Μάκρης, του Δρ Γυναικολόγου Σπύρου Καρύδη. Το νέο Μέλος παρουσίασε ο ανάδοχος ροτ. Αντιπρόεδρος Γεώργιος Αργυρόπουλος, διαβάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό. Ο Τέως-Διοικητής Βασίλης Παπαδόπουλος επέδωσε το σήμα στο νέο μέλος του ομίλου και τον Καλωσόρισε στην Ροταριανή Οικογένεια. Στη συνέχεια ο Τέως-Διοικητής Βασίλειος Παπαδόπουλος ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: ‘’Χάσμα-Διάσταση Γενεών και Ρόταρυ’’. Ένα θέμα επίκαιρο ενδιαφέρον και που αφορά όλους μας. Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Την όμορφη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Τέως Διοικητής Βασίλης Παπαδόπουλος με την σύζυγό του
Ο Τέως Διοικητής Ιωάννης Βλασιάδης με την σύζυγό του
Ο εψηφισμένος Διοικητής 2007-2008 Γεώργιος Αποστολάκος.
Ο Υπουργός Οικονομίας και βουλευτής περιφέρειας Αττικής Πέτρος Δούκας
Ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας υπολοίπου Αττικής Γεώργιος Βλάχος
Η βοηθός Διοικητή και επίτιμο μέλος του ομίλου μας κ. Αλίκη Κάππα.
Ο πρόεδρος του Ρ.Ο Κηφισιά-Νέα Νίκος Κάππας.
Η πρόεδρος Κυπρίων Βορειοανατολικής Αττικής ροτ.Ασημίνα Αττικούρη,
Ο πρόεδρος του Ρ.Ο Κορωπίου Σπύρος Κόλλιας
Ο αξιωματούχος από τον Ρ.Ο Γέρακα Λαμπρόπουλος Τάσος.
Και αρκετοί φίλοι και καλεσμένοι.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.


Κοινή πρωτοβουλία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε κοινωνικά θέματα, ανέλαβαν πρόσφατα η Υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς, η Νομαρχία Αθηνών, η Νομαρχία Πειραιώς και η Νομαρχία Δυτικής Αττικής.
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 28.3.2007 στις 11 το πρωί, το Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών σε πολίτες με νοητική στέρηση η αλλιώς «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»- ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ στα Άνω Λιόσια.

ΣΤΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ!




Σε κλίμα λαμπρότητας και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Δήμο Μαρκοπούλου, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2007. Αμέσως μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, η Δημοτική Αρχή, τοπικοί και άλλοι φορείς, κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων στο κέντρο της πόλης. Με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών και μελών αθλητικών συλλογών της περιοχής, παρουσία του Δημάρχου Μαρκοπούλου Φώτη Μαγουλά και της Δημοτικής Αρχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Βουλευτή Αττικής κ. Βλάχου, του Νομαρχιακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής κ. Ευαγγελίου και άλλων φορέων της περιοχής. Πλήθος κόσμου είχε γεμίσει ασφυκτικά το κέντρο της πόλης. Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μαγουλάς είπε μεταξύ άλλων: «τα νιάτα της πόλης μας, μας έκαναν για άλλη μια φορά περήφανους αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι είναι άξιοι συνεχιστές των δοξασμένων Ηρώων του 1821. Οι ελπίδες μας και οι προσπάθειές μας είναι συνεχώς στο πλευρό τους». Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος στο Δημαρχειακό Μέγαρο, όπου αντάλλαξε ευχές με πλήθος κόσμου, που έδωσε το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ!







Με την προσέλευση πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου το πρωί της περασμένης Κυριακής στην πόλη της Ραφήνας. Παρόντες ο Δήμαρχος Ραφήνας Α.Κεχαγιόγλου, ο αντινομάρχης και Νομαρχιακός σύμβουλος κος Ν.Καντερές, ο Αρχηγός της αντιπολίτευσης και Δημοτικός Σύμβουλος κος Χριστόπουλος, ο Δ/ντής του Αστυνομικού τμήματος Ραφήνας, ο αρχηγός του Λιμενικού κ.α. Στην παρέλαση συμμετείχαν αντιστασιακοί του Β' παγκοσμίου πολέμου, το Λύκειο Ελληνίδων, τα Γυμνάσια και Λύκεια Ραφήνας καθώς και τα ΤΕΕ Ραφήνας (1ο και 2ο ΤΕΕ)

ΝΕΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΤΕΝΝΙΣ CLUB ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ!


Νέα αντιανεμικά απέκτησαν πρόσφατα τα γήπεδα Tennis Club Νέας Μάκρης! Ήδη απο τις αρχές Μάρτη αντιανεμικά άριστης ποιότητας,τοποθετήθηκαν περιμετρικά των γηπέδων με τη δωρεά γνωστού επιχειρηματία της πόλης. Αυτή η σημαντική δωρεά, έκανε δυνατή τη σωστή προπόνηση των μαθητών του N.M.T C., ακόμα και οταν οι συνθήκες είναι δυσμενείς (ισχυροί άνεμοι). Αξίζει να ανφέρουμε ότι μαθήματα τέννις δίνονται απο τον προπονητή γνωστό πρωταθλητή Μιχάλη Γεροδήμο κάθεΤρίτη Πέμπτη 16:30-21:30 & Σάββατο 9:00-14:00 group παιδιών και ενηλίκων με 35ευρώ/μήνα στο Αθλητικό Πάρκο Ν.Μάκρης-Λ.Μαραθώνος 196 (πρώην αμερικάνικη βάση).Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουμ με τα τηλέφωνα :6977 21 59 69 & 697 22 44 897

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!


O Δήμος Μαραθώνος
και η Ελληνική Λέσχη Κλασικής Μοτοσικλέτας
σας καλούν στην «4η Veteran Parade».
Παρουσίαση Μουσειακής Μοτοσικλέτας
την Κυριακή 1η Απριλίου 2007 ώρα 11:00 -12:30
στην Αφετηρία του Μαραθώνιου δρόμου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΧΑΡΝΩΝ.


Μια σημαντική συνάντηση με τον πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα, Βίλι Μιναρόλλι, πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αχαρνών, Παναγιώτης Φωτιάδης με θέμα την πολιτισμικότητα της πόλης.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, στην πόλη του κατοικούν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι Αλβανικής καταγωγής οπότε είναι επιβεβλημένες τέτοιες συναντήσεις. Μάλιστα, ο κ. Φωτιάδης προσκάλεσε και τους επικεφαλής των συνδυασμών και παρευρέθηκαν ο Γιώργος Λέκκας από την παράταξη «Αχαρνές, Σύγχρονη πόλη», ο Χρήστος Γκίκας, εκ μέρους του Σπύρου Στριφτού, ο Γ.Γ. του Δήμου Γιάννης Γάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των μεταναστών στην πόλη των Αχαρνών, επιχειρηματίας Βασίλης Σκέντζος και ο Β΄ Γραμματέας της Αλβανικής Πρεσβείας Kleves Bitro. «Η αγκαλιά των Αχαρνών είναι ανοικτή σε όλους τους πολιτισμούς. Ξεπεράσαμε πλέον το αρχικό στάδιο, με τις όποιες δυσκολίες του, και σήμερα ζούμε όλοι μαζί αρμονικά. Με τον Αλβανό Πρέσβη συμφωνήσαμε, να πραγματοποιηθεί σύντομα μια συνάντηση με τους εμποροβιομηχάνους των Αχαρνών, προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με την Αλβανία. Εξάλλου, για τον ίδιο σκοπό, θα διοργανωθεί και μια Ημερίδα με την συμβολή και των συναρμόδιων Υπουργείων. «Γέφυρα» για όλα αυτά θα είναι φυσικά οι επιτυχημένοι Αλβανοί επιχειρηματίες που κατοικούν στην πόλη μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φωτιάδης.
Ο κ. Μιναρόλλι υπογράμμισε: «Η συνύπαρξη Αλβανών και Ελλήνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, δημιούργησε αυτό το ζεστό φιλικό κλίμα, και μεταξύ των πολιτικών αλλά και μεταξύ των διπλωματών των δύο χωρών. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να εξυπηρετήσουμε τους Αλβανούς και τους Έλληνες πολίτες. Να συμβάλλουμε θετικά στη διατήρηση των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς. Γιατί τίποτα δεν μας χωρίζει και όλα μας ενώνουν. Ο κ. Λέκκας, χαρακτήρισε την συνάντηση ως την απαρχή ενός κύκλου συναντήσεων που θα ακολουθήσουν και τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός της αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των Αλβανών μεταναστών δεύτερης γενιάς που κατοικούν στις Αχαρνές. Αντίστοιχα, ο κ. Σκέντζος ευχαρίστησε τον Ελληνικό λαό γιατί άνοιξε την αγκαλιά και τα σπίτια του στους Αλβανούς μετανάστες και υποσχέθηκε πως όλοι οι Αλβανοί θα προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για το κοινωνικό σύνολο.
Τέλος, ο Δήμαρχος Αχαρνών ανακοίνωσε ακόμη ότι το καλοκαίρι θα διοργανωθεί «Φεστιβάλ Πολιτισμών» στις Αχαρνές, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μετανάστες που κατοικούν στο Δήμο να προβάλλουν τον πολιτισμό, την παραδοσιακή μουσική, τους χορούς και την κουζίνα τους.

Wednesday, March 21, 2007

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.




Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεδρίαση δημόσιας διαβούλευσης, που οργάνωσε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να συζητηθεί η μελέτη για την δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, που εκπόνησε επιστημονική ομάδα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) με επικεφαλής τον καθηγητή Γ. Κυριόπουλο. Η μελέτη αυτή ανατέθηκε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας από την Νομαρχία Ανατ. Αττικής, η οποία και την χρηματοδότησε.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθ. Γιαννόπουλος, οι βουλευτές Γ. Βλάχος, Αθ. Μπούρας της ΝΔ, Χ. Πρωτόπαπας, Ντ. Βρεττός, Β. Οικονόμου, Θ. Πάγκαλος, Ε. Χριστοφυλοπούλου του ΠΑΣΟΚ, Αθ. Λεβέντης του Συνασπισμού, ο Δήμαρχος Καλυβίων και Πρόεδρος ΤΕΔΚΝΑ Π. Φιλίππου, οι Δήμαρχοι Αχαρνών Π. Φωτιάδης, Αναβύσσου Σ. Γκέραλης, Κερατέας Στ. Ιατρού, Κορωπίου Θ. Αθανασόπουλος, Παιανίας Δ. Δάβαρης, Παλλήνης Σπ. Κωνσταντάς, οι Κοινοτάρχες Γραμματικού Ν. Κούκης, Κουβαρά Στ. Γκίνης, Π. Φωκαίας Ε. Τσαλικίδης, Σαρωνίδας Α. Πέγκας, πολλοί εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης καθώς και των κοινωνικών φορέων της Ανατολικής Αττικής. Στην εισαγωγική του ομιλία ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λ. Κουρής τόνισε ότι «η δημιουργία Νοσοκομείου αναδείχθηκε στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το Δ! ΚΠΣ σε μία από τις πρώτες και πιο κρίσιμες προτεραιότητες προκειμένου να αποκτήσει η περιοχή μας τις απαραίτητες πολλαπλές υποδομές, των οποίων η έλλειψη γίνεται καθημερινά και πιο αισθητή». Στη συνέχεια ο Νομάρχης επεσήμανε ότι η Ανατολική Αττική αποτελεί την μόνη Νομαρχία που δεν έχει, πρακτικά, νοσοκομείο όταν ο πληθυσμός της τους χειμερινούς μήνες (τους θερινούς διπλασιάζεται ή και τριπλασιάζεται) είναι μεγαλύτερος από την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία και την Θράκη. Καταλήγοντας ο Λ. Κουρής τόνισε ότι η Νομαρχία θα αγωνιστεί για την σύντομη υλοποίηση της πρότασης για την δημιουργία νοσοκομείου που αποτελεί αμετακίνητη απαίτηση των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, αφού θα αποτελεί ανάσα ζωής, αξία ζωής για όλη την Ανατολική Αττική, O επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της καθηγητής Γ. Κυριόπουλος ο οποίος αφού επεσήμανε τις πολλαπλές κοινωνικές και οικονομικές θετικές συνέπειες που θα έχει η δημιουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, ανέλυσε σε βάθος όλες τις πτυχές της μελέτης (τα κύρια σημεία της οποίας περιλαμβάνονται στην επιτελική σύνοψη που στέλνουμε συνημμένα). Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθ. Γιαννόπουλος στην τοποθέτησή του συνεχάρη τη Νομαρχία για την πρωτοβουλία της και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική τονίζοντας ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την αφετηρία των αποφάσεων που θα ληφθούν για την υλοποίηση της πρότασης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εναλλακτικές επιλογές χωροθέτησης, χρηματοδότησης και στελέχωσης του υπό ίδρυση νοσοκομείου τονίζοντας ότι το Υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο να ακούσει και να συζητήσει τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να συνδιαμορφωθούν οι τελικές αποφάσεις.
Τον λόγο στη συνέχεια πήραν οι βουλευτές οι οποίοι, στο σύνολό τους, τάχθηκαν αλληλέγγυοι με την Νομαρχία για την δημιουργία νοσοκομείου και δεσμεύτηκαν ότι θα είναι συμπαραστάτες στην κοινή προσπάθεια για την σύντομη ολοκλήρωση των διαδικασιών, εμπλούτισαν δε με συμπληρωματικές προτάσεις τις ενότητες χωροθέτησης, χρηματοδότησης και στελέχωσης του υπό ίδρυση νοσοκομείου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κορωπίου σε συνεργασία με τις οικολογικές οργανώσεις: WWF Ελλάς- Δίκτυο Μεσόγειος SOS, διοργάνωσε φέτος τριήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Νερού από την 20η Μαρτίου ημέρα Τρίτη έως και την 22η Μαρτίου ημέρα Πέμπτη.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων έγιναν προβολές εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ οικολογικού περιεχομένου, και ακολούθησαν συζητήσεις πάνω σ’ αυτά. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης με τα αντίστοιχα τμήματα των σχολείων. Σκοπός του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε ζητήματα εξοικονόμησης νερού μέσα από τον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οποία θα μπορούν αργότερα να βρουν πλούσιο υλικό πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών όσο και εφαρμογή και επίδειξη ήπιων τεχνικών και μέτρων εξοικονόμησης νερού. Τα παιδιά συμμετέχουν σε μια προσπάθεια ώστε να αποδείξουν ότι με απλούς τρόπους και με πιο υπεύθυνη συμπεριφορά, μπορούμε όλοι να μειώσουμε τη σπατάλη νερού κατά 20%, κάτι που έχουν πετύχει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Όποιος ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα παρακαλείται όπως επικοινωνήσει με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου
Παπασιδέρη 13 (πεζόδρομος)
19400 Κορωπί
http://www.koropilib.gr/
e-mail: libkor@hol.gr
τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6626295
ωράριο λειτουργίας: ΔΕΥΤΕΡΑ: 12:00-20:00
ΤΡΙΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10:00-20:00
ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00-16:00

Στο Βερολίνο ο Δήμαρχος του Μαραθώνα!




Για τρεις μέρες βρέθηκε στο Βερολίνο ο Δήμαρχος του Μαραθώνα την προηγούμενη βδομάδα (από Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Μαρτίου). Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Βερολίνου δρ.D.Gerber, τον Γεν. Γραμματέα του υπουργείου αθλητισμού κ. Τ. Hartel, τον πρόεδρο του αθλητικού μουσείου του Βερολίνου κ. G. Steins και τον υπεύθυνο του διεθνούς μαραθωνίου του Βερολίνου – και μέλος του Δ.Σ. της ΑΙΜS (διεθνούς ομοσπονδίας μαραθωνίων δρόμων) κ. H.Milde. Ο κ. H.Milde υποδέχθηκε συγκινημένος τον δήμαρχο του Μαραθώνα λέγοντας : «Επί 100 χρόνια γίνεται στο Βερολίνο λόγος για τον Μαραθώνα και για πρώτη φορά έρχεται κάποιος από αυτή την ιστορική πόλη. Το όνειρο όλων εμάς που αφιερώσαμε τη ζωή μας στην ανάπτυξη του μαραθωνίου δρόμου είναι να συνδεθούμε με την ιστορική πόλη». Ο κ. Σπύρος Ζαγάρης εξήγησε το σχέδιό του για την προώθηση του μαραθωνίου δρόμου στην κλασική διαδρομή για την αμφικτυονία των πόλεων που διοργανώνουν διεθνείς μαραθώνιους και για τη μεταφορά της μαραθώνιας φλόγας. «Σε κάθε διεθνή μαραθώνιο πρέπει να μεταλαμπαδεύεται η ιερή φλόγα που θα ανάβεται στον Τύμβο του Μαραθώνα. Οι τρεις πρώτοι αθλητές πρέπει να στεφανώνονται με στεφάνι ελιάς από τον Μαραθώνα. Δεν μπορεί ο Μαραθώνας, η γενέτειρα όχι μόνο της ιδέας του μαραθωνίου αλλά και το σύμβολο της ελευθερίας της Ευρώπης να απουσιάζει από τον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη». Τα επιχειρήματα και το όνειρο του δημάρχου Μαραθώνος έπεισαν τους αθλητικούς παράγοντες να στηρίξουν την πρότασή του και να την παρουσιάσουν στο διεθνές συνέδριο της AIMS που θα γίνει στην πόλη Ξι- Τσιάο-Μεγκ της Κίνας 28-30 Μαρτίου. Λόγω φόρτου εργασίας ο Δήμαρχος Μαραθώνος δεν μπόρεσε να αποδεχθεί την πρόταση να παραστεί σ’ αυτό το συνέδριο αλλά θα στείλει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στους σύνεδρους με φωτογραφικό υλικό από τον Μαραθώνα. Στο περιθώριο των συζητήσεων ο δήμαρχος ξεναγήθηκε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Βερολίνου και στο αθλητικό μουσείο της πόλης. H επίσκεψη του δημάρχου Μαραθώνος ήδη καταχωρήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του αθλητικού μουσείου του Βερολίνου και απασχόλησε και τον αθλητικό τύπο του Βερολίνου.

Παράπονα της υπερνομαρχίας Αθηνών Πειραιώς για αδράνεια της κυβέρνησης!

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου, συναντήθηκαν σήμερα, η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο Νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός, ο Νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας και οι Νομάρχες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής Λ. Κουρής και Α. Αρκουδάρης.Στη συνάντηση εξετάστηκε το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κατά την περίοδο του Πάσχα.Αμέσως μετά τη συνάντηση η Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, δήλωσε: Εν όψει των γιορτών του Πάσχα η Υπερνομαρχία της Αθήνας και του Πειραιά, και στις δύο νομαρχίες, θα κάνει τη δουλειά της όπως ξέρει και μπορεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να προστατέψει την υγεία και την τσέπη των καταναλωτών. Όμως αυτές οι συναντήσεις πια έχουν καταντήσει να έχουν ένα χαρακτήρα εθιμοτυπικό. Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν πρόκειται να γίνουμε το άλλοθι για καμία αδράνεια των συναρμόδιων Υπουργείων στο θέμα των ελέγχων στην αγορά. Οι εργαζόμενοι στην Υπερνομαρχία δεν είναι υπεράνθρωποι. Έχουν όρια αντοχής, είναι πολύ λιγότεροι από όσους χρειαζονται και κανονικά θα έπρεπε αύριο κιόλας να κατεβάσουμε τα ρολά και να δηλώσουμε ότι δεν θα δουλέψουμε τις ημέρες των γιορτών. Δεν θα το κάνουμε για την προστασία των καταναλωτών. Αλλά πρέπει να σας πω ότι προσωπικά έχω ζητήσει συνάντηση από τον Πρωθυπουργό της χώρας για το θέμα αυτό και εδώ και δυο μήνες δεν έχουμε πάρει καμία απολύτως απάντηση.
Δημοσιογράφος: Καταλαβαίνουμε τα δίκαια των αιτημάτων σας. Πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει κάποιες προσλήψεις, τι γίνεται με αυτή την υπόθεση;

Φ. Γεννηματά: Χαίρομαι πάρα πολύ που μου κάνετε αυτή την ερώτηση γιατί πρέπει να σας πω ότι οι προσλήψεις ανακοινώθηκαν μέσα στο 2006, μία προεκλογική χρονιά για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που από τον νόμο απαγορεύονταν οι προσλήψεις. Ήμασταν λοιπόν, υποχρεωμένοι τις προσλήψεις αυτές να τις προχωρήσουμε μέσα στο 2007. Αυτό απαιτούσε νέα έγκριση κονδυλίων από το Υπουργείο Οικονομικών και δεν έχει έρθει αυτή η έγκριση σε όλες τις νομαρχίες. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι η καθυστέρηση δεν είναι δική μας ευθύνη.

Φέτος γιορτάζει κι η Ευρώπη την 25η Μαρτίου: μια ιστορία του παρόντος!


Η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει σήμερα τα 50 χρόνια από τη στιγμή που υπογράφηκε μεταξύ μόλις 6 κρατών-μελών στη Ρώμη η ιδρυτική πράξη του οργανισμού που σήμερα έφτασε, αν και με άλλο όνομα από αυτό της αρχικής Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, να αριθμεί 27 κράτη – μέλη και φτάνει πλέον μέχρι τις εσχατιές της ηπείρου από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο. Η γιορτή προσφέρει μια ευκαιρία για περίσκεψη. Ας θυμηθούμε τις βασικές αξίες της ΕΈ όπως αυτές ορίζονται στη μετέωρη συνταγματική συνθήκη: ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου καθώς και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Οι αξίες αυτές είναι κοινές μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. σε μία ευρωπαϊκή κοινωνία που χαρακτηρίζεται από την πολυφωνία, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την καταπολέμηση των διακρίσεων. Η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, των αγαθών, των υπηρεσιών και των κεφαλαίων, καθώς και η ελευθερία εγκατάστασης έχουν κατοχυρωθεί εντός της Ένωσης και σε μεγάλο βαθμό έχουν γίνει πράξη. Κάθε μορφή διάκρισης απαγορεύεται.Η Ένωση έχει ως στόχο να προωθήσει την ειρήνη, τις αξίες της και την ευημερία των πολιτών της. Προωθεί την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική οικονομία της αγοράς σε ένα χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης. Προάγει την επιστημονική και τεχνική πρόοδο. Καταπολεμά τον αποκλεισμό, προωθεί την ισότητα ανδρών και γυναικών και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Η οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή και η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της είναι κάτι παραπάνω από ένας ευγενής στόχος. Η Ένωση σέβεται και υποστηρίζει τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές ταυτότητες των κρατών μελών της. Τα όργανα της Ένωσης και οι εθνικές αρχές εργάζονται από κοινού για την εκπλήρωση των κοινών στόχων με βάση τις αρχές της εταιρικότητας και της επικουρικότητας.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτή η ενότητα επιτεύχθηκε ειρηνικά, όχι με επιβολή. Ήταν και είναι το προϊόν της οικειοθελούς και δια βίου δέσμευσης όλων όσων συμμετέχουν σε αυτήν. Παραλλάσσοντας τη γνωστή παροιμία μπορούμε να πούμε πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση «ότι δεν φτάνει η αλεπού τελικώς πηδάει και τα φτάνει». Γι’ αυτό ο ρυθμός πολλές φορές μας φαίνεται αργός. Έτσι ενώ η Ευρώπη τα τελευταία 3 χρόνια σχεδόν διπλασιάζεται, από 15 σε 27 κράτη-μέλη και ο διεθνής ανταγωνισμός εντείνεται, λείπει η αποφασιστικότητα λαού και ηγεσίας να συμφωνηθούν οι απαραίτητες θεσμικές προσαρμογές, να γίνει το απαραίτητο πλέον ποιοτικό άλμα προς την πολιτική ένωση και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα παραμένει ανενεργό. Τα σύνορα, κάθε είδους σύνορα, χρειάζεται να πέσουν κι άλλο και όχι να ορθώνονται νέα. Η οικονομία πρέπει να αποκτήσει τον δυναμισμό που της λείπει και το αναγκαίο τίμημα είναι ένας νέος συμβιβασμός μεταξύ (α)βεβαιότητας της εργασίας και κοινωνικής συνοχής και εμπιστοσύνης. Η Ευρώπη οφείλει σύντομα να αναλάβει τις ηγετικές της ευθύνες απέναντι σε έναν ταραγμένο κόσμο, καθώς και σε σχέση με πλανητικές προκλήσεις όπως η διατάραξη του κλίματος. Εξαιρετικοί άνθρωποι γεννώνται υπό εξαιρετικές περιστάσεις. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες, αν θέλουν ν’ αξίζουν τη σαμπάνια του εορτασμού, πρέπει τώρα να κάνουν κάτι για το οποίο οι διάδοχοι τους ύστερα από τα προσεχή 50 χρόνια, θα έχουν λόγο κι εκείνοι να γιορτάζουν με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων ενωμένης Ευρώπης! Σήμερα κι ενώ μας χωρίζουν πλέον μόλις 14 χρόνια από τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική παλιγγενεσία.

Δρ Νίκος Γιαννής, Καθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής, πρ.Πρόεδρος ΟΛΠ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ!

Η Υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς, αισθάνεται μεγάλη τιμή που για δεύτερη συνεχή χρόνια φιλοξένησε στους χώρους του Πεδίου του Άρεως, τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ). Τα παιδιά, το πρωί της Πέμπτης 22-3-2007, τίμησαν την Εθνική Παλιγγενεσία, απαγγέλοντας ποιήματα, τραγουδώντας και παρελαύνοντας στην Οδό των Ηρώων της Επανάστασης του 1821.

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ!




Η θεατρική ομάδα του Λυκείου Νέας Μάκρης βραβεύτηκε στους 13ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς αγώνες 2007 κατακτώντας το β΄βραβείο για τη συμμετοχή της στο αγώνισμα "Σύγχρονο Θέατρο" με το έργο "Δάφνη και Απόλλων".Ο εν λόγω γνωστός μύθος ξετυλίγεται μέσα απο το λόγο γνωστών ποιητών απο την αρχαιότητα εως και σήμερα! Η βράβευση της μαθητικής ομάδας έγινε την Κυριακή 18 Μαρτίου στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Αξίζει ειδική μνεία στους συντελεστές της Παράστασης.Τα κείμενα και η επιμέλεια του προγράμματος ήταν της καθηγήτριας κας Ευαγγελίου Ρίζου Αναστασίας, η επιλογή των ποιημάτων και η διασκευή τους ήταν της κας Αλεξιάδη Κατερίνας και της κας Ευαγγελίου Ρίζου Αναστασίας.Μουσική σύνθεση ενορχήστρωση της μουσικού Κουμπλή Σοφίας.Η σκηνοθεσία των Ευαγγελίου, Ρίζου Αν., Κουμπλή Σ., Θωμοπούλου Φ., Βούδρη Μίλτο. Η χορογραφία ήταν της κας Θωμοπούλου Φιλίτσας. Κουστούμια και μακιγιάζ απο την κα Ταρνάρη Μαίρη, και Φώτα, Ήχος απο τον κο Ζαμενόπουλο Παύλο. Στους ρόλους ήταν: ως Δάφνη η Φιλίτσα Θωμοπούλου, ως Απόλλων ο Βούδρης Χριστόφορος, ως Πάνας ο Λάμπος Γκουρανιάκος, Άρτεμις η Ναταλία Σαβράμη, Γαία η Ελένη Τριανταφύλλου, Πηνειός Μάιος Μουτεβέλης, Ήλιος Ηλίας Αναματερός και νύμφες οι Μπουχαγιαρ Χριστίνα,Πατσουράκη Μαίρη, Πέππα Νάντια, Σαραφάκη Θεοδώρα, Σταμένου Εύη, Χαλά Πωλίνα, Σολίστ η Πένυ Κωνσταντοπούλου και αφηγητές οι: Γεωργία Λογοθέτη και η Στέλλα Μαγγανά!Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι το δεύτερο μέρος της παράστασης ήταν μία παρωδία του μύθου το σενάριο του οποίου είναι αποκλειστική δημιουργία του μαθητή του Λυκείου Νέας Μάκρης Λάμπρου Γκουρανιάκου. Εμείς ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στο Λύκειο Νέας Μάκρης ενω όλα αυτά δεν θα γίνονταν πραγματικότητα δίχως τις άοκνες προσπάθειες και την αμέριστη συμπαράσταση της καθηγήτριας και επιμελήτριας του έργου κας Λίτσας Ευαγγελίου Ρίζου!

ΜΙΑ ΔΙΑΣΗΜΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ!







Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιείται απο την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Γενικού Λυκείου Νέας Μάκρης με θέμα την Τοπική Ιστορία και τίτλο: "Μέα Μάκρη: Διαδρομή στο χώρο και στο χρόνο" προσκλήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007 η γνωστή απο τις ανασκαφές της ανα την Ελλάδα αρχαιολόγος κα Μ.Παντελίδου Γκόφα για την παρουσίαση του Νεολιθικού οικισμού Ν.Μάκρης στην αίθουσα διαλέξεων του Λυκείου. Η κα Γκόφα μία απο τις καλύτερες σύγχρονες Ελληνίδες αρχαιολόγους στην ομιλία της παρουσίασε σε μορφή διαφανειών και σχεδίων στοιχεία για τις αρχαιολογικές ανασκαφές του 1977 που έχουν πραγματοποιηθεί απο την ίδια και την επιστημονική της ομάδα στην περιοχή της Νέας Μάκρης σε σημείο κοντά στο ξενοδοχείο Νηρέας. Όπως η ίδια ανέφερε στο λόγο της υπάρχουν ευρήματα για την ύπαρξη Νεολιθικών οικισμών στο Δήμο της Νέας Μάκρης όπως και σε παραπλήσιο σημείο στο Βρανά του Μαραθώνα ήδη απο 4-5000π.Χ. Τα ευρήματα και τα στοιχεία που η κα Γκόφα παρουσίασε δίνουν μία άλλη διάσταση άκρως ενδιαφέρουσα για την ζωή των κατοίκων της εποχής εκείνης καθώς και για τις καθημερινές τους δραστηριότητες, το είδος των κατοικιών τους, το τρόπο διατροφής τους τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν αλλά και άλλες λεπτομέρειες της καθημερινής τους ζωής. Στην παρουσίαση η οποία πραγματικά ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρευρέθησαν οι μαθητές,ριες της Περιβαλλοντικής ομάδας, ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών, ο εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και καθηγητές γειτονικών σχολείων που συμμετέχουν στο τοπικό θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: " Περιβαλλοντικό και Πολιτισμικό μονοπάτι: Ακτογραμμή Ραμνούς-Βραυρών: Δίκτυο Σχοινιά. Ευχόμαστε τέτοιες ομιλίες να συνεχιστούν και στο μέλλον με την υποστήριξη και της Δημοτικής αρχής αλλά και του ευρύτερου κοινού της περιοχής μας.

Tuesday, March 20, 2007

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!







Το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο και ο Δήμος Μαραθώνος με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων διοργάνωσε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007 στο Πνευματικό Κέντρο Καλετζίου εκδήλωση με θέμα: «Η ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ».
Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η καθηγήτρια Καλών Τεχνών του Αμερικανικού Κολλεγίου Χαρά Παπαθεοδώρου η οποία εξέθεσε στο πολυπληθές κοινό που ήταν παρόν τις εμπειρίες και τις εικόνες της απο ταξίδια της στην Ινδία. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όπως παρουσίαση ινδικής μουσικής, και χορού καθώς και έκθεση φωτογραφίας κ.α Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πέρας της ομιλίας Ινδοί κάτοικοι του Μαραθώνα προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα της χώρας τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνα κος Σπ.Ζαγάρης μετά του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρέσβης της Ινδίας στην Αθήνα, ο βουλευτής και Γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κος Απ.Σταύρου, ο πολιτευτής Χρ.Παπουτσής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν.Οικονόμου, ο βουλευτής και πρωην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κος Θ.Πάγκαλος και πλήθος κόσμου.Η εκδήλωση ήταν πράγματι εντυπωσιακή χαρακτηρίστηκε απο τις ομιλίες της κας Παπαθεοδώρου, και απο τους σύντομους χαιρετισμούς του δημάρχου ξκου Σπ.Ζαγάρη καθώς και του πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.


Σε μια ανοιχτή εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Παλλήνης ο Αναπτυξιακός και Επιστημονικός Σύνδεσμος της πόλης τίμησε ενεργούς πολίτες για την προσφορά τους σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Σταματίου ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στις κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες του Συνδέσμου και στο ρόλο του γυναικείου κινήματος, ενώ στη συνέχεια ο Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Ρίπης έκανε απολογισμό δράσης του Δ.Σ για το 2005 – 2006.
Ο κ. Αχιλλέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο των Ενεργών Πολιτών στον 21 ο αιώνα, τονίζοντας ότι στην Παλλήνη, τα τελευταία 15 χρόνια, οι Ενεργοί Πολίτες και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης έδωσαν «δείγματα γραφής», αποδεικνύοντας ότι μπορούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να επεξεργάζονται και να διαχειρίζονται ζητήματα που αφορούν την κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη του Δήμου.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Μαρία Γεωργιάδου, αν. γραμματέας του Συνδέσμου, η οποία αναφέρθηκε – με αφορμή τη γιορτή τις γυναίκας – στο ρόλο που κατέχει σήμερα η γυναίκα στην κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Μετά το τέλος των ομιλιών έγινε απονομή τιμητικών διακρίσεων στον κ. Σταύρο Τζιωρτζή, το γνωστό Ολυμπιονίκη των 400μ. που διαμένει μόνιμα στην Παλλήνη εδώ και πολλά χρόνια, στην Κατερίνα Στεφανίδου, πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ με Πανελλήνια, Βαλκανικά και Παγκόσμια ρεκόρ, στην Ιωάννα Μπουντουβά και την Κατερίνα Φάτση, νέες φοιτήτριες του ΕΜΠ, στην κα Μαρία Δαμανάκη – πολύτεκνη μητέρα, στην κα Χαραλαμπία Μέρμηγκα και τον κ. Ευγένιο Νικολόπουλο για την προσφορά τους στον Εξωραιστικό Σύλλογο Νέας Παλλήνης και τον ΦΕΣ Κάντζας αντίστοιχα και στην κα Φωτεινή Παναγοπούλου, εκπαιδευτικό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Ηλίας Παπαηλίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Εμμανουήλ Μάκαρης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παλλήνης κ. Αναστάσιος Μπουντουβάς, ο Αντινομάρχης κ. Νικόλαος Καντερές, ο κ. Ηλίας Δόλγυρας από την ΑΔΕΔΥ και οι κ.κ. Αντώνης Ρεφούλιας και Οδυσσέας Ρομπάκης από την Ένωση γονέων Παλλήνης, οι οποίοι έκαναν και τις απονομές στους τιμηθέντες. Επίσης, παρόντες ήταν ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αντώνης Ντεντιδάκης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Παντελής Ασπραδάκης και Δημοσθένης Μπαρούτας, η Δημοτική Σύμβουλος κα Πόπη Ζηνέλη, ο κ. Σπύρος Ζουγανέλης της ΕΑΒ, ο Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παλλήνης κ. Γιώργος Σηφομιχελάκης και Εκπρόσωποι Οργανώσεων Πολιτών Παλλήνης, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Ραφήνας και Ανθούσας.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ!



' Ένα πάγιο αίτημα του Δημάρχου Νέας Μάκρης κ. Ιορδάνη Λουίζου που χρονολογείται από την περίοδο της προετοιμασίας της χώρας μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στόχο έχει την πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Κι αυτό γιατί η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε τη Δασοτεχνική Μελέτη για τον καθαρισμό των περιαστικών δασών της Νέας Μάκρης καθώς και τη δαπάνη για την υλοποίησή της από τα ΠΕΠ Αττικής. Όλες οι διαδικαστικές παράμετροι του θέματος συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος στο γραφείο του με τους δασολόγους κ. Καψάλη και κα Κριαρά καθώς και τον ανάδοχο του έργου κ. Λιαροστάθη. Στη μελέτη «Καλλιεργητικές Επεμβάσεις Δημοσίου Δάσους Περιοχής Νέας Μάκρης Αττικής» αναφέρεται συνολική επέμβαση σε τρεις περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρανάφλεξη συνολικής έκτασης 515 στρεμμάτων. Συγκεκριμένα στο δάσος του Αγίου Ανδρέα, σε όλη η περιοχή πέριξ της Ιεράς Μονής του Αγίου Εφραίμ και στο περιαστικό δάσος από τα όρια της περιοχής Ταφρά στον οικισμό «Προβάλινθος» μέχρι τα όρια του Σχεδίου Πόλης του οικισμού Νέου Βουτζά. < Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την περιοχή του Δήμου Νέας Μάκρης. Πρόκειται για ένα έργο που όχι μόνο έχει να κάνει με την ανάδειξη των περιαστικών δασών της πόλης αλλά κυρίως με την πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του Δήμου που λόγω της εκτεταμένης ανομβρίας θεωρείται πλέον περιοχή υψηλού κινδύνου. Η έναρξη των εργασιών του καθαρισμού του περιαστικού δάσους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εργολήπτριας εταιρίας, αναμένεται για τις 22 Μαρτίου. Ο Δήμαρχος Νέας Μάκρης κ. Ιορδάνης Λουίζος ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ευτυχή κατάληξη του χρόνιου αιτήματός του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Αττικής, τη Γενική Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Πεντέλης εκφράζοντας και την ευχή ώστε αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε να συνεχιστεί και στο μέλλον κατά προτεραιότητα με χρηματοδοτήσεις από το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Ο Δήμος Νέας Μάκρης, ιδιαίτερα ευαίσθητος για περιβαλλοντικά θέματα, δεν είναι η πρώτη φορά που προτάσσει αιτήματα που έχουν άμεση σχέση με την προστασία του περιαστικού δάσους και γενικότερα του περιβάλλοντος. '

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!




Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 200 αθλητών πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Στίβου ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΑ 2007 την προηγούμενη Κυριακή 11.03.07 οι οποίοι διεξήχθησαν στο Στάδιο του Μαραθώνα απο τις 09.30 το πρωί ως και τη 13.00 το μεσημέρι. Η προσέλευση του κόσμου ήταν σημαντική μολονότι τον κακό καιρό ενω οι αγώνες καλύφθηκαν απο την ΕΡΤ η οποία μετέδωσε εικόνες στην Αθλητική Κυριακή και στην κερκίδα του Σαββάτου. Τα αγωνίσματα περιελάμβαναν 50, 80 , 200, 300 600, 800, 1000 μέτρα, άλμα εις μήκος και σφαίρα , μπαλάκι, παίδων, πανπαίδων,κορασίδων,πανκορασίδων κι εφήβων. Στους αγώνες ήταν παρόντες ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Στάμος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Χρήστος Μασούρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Καλέμη, Μπέλλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Αττικής κ. Ανθούσης κ.ά. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΦΑΓΕ ενώ οι αγώνες τέλεσαν υπό την αιγίδα του ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Αττικής. Εμείς ευχόμαστε με τη σειρά μας πάντα επιτυχίες σε τέτοιες προσπάθειες που αναδυκνείουν νέα αθλητικά ταλέντα που τόσο τα έχει ανάγκη η πατρίδα μας!
Τα αποτελέσματα: 1500 μ. παίδων: 1. Καπετανάκης Τζέιμι (ΑΕ Μεσογείων) 4.18.20, 2. Κωτσέλης Δημήτρης (ΑΟ Βάρης) 5.24.64.
100 μ. παίδων: 1. Δούνης Αλέξανδρος (ΑΟ Βουλιαγμένης) 11.66, 2. Φετφατζής Απόστολος (ΑΕ Μεσογείων) 11.89, 3. Κοντογιάννης Γρηγόρης (ΑΕ Μεσογείων) 12.53.
400 μ. παίδων : 1. Μουχασίδης Πέτρος (ΑΟ Βάρης) 60.65, 2. Πρωτονοτάριος Λουκάς (ΑΣ Φειδιππίδης) 73.65.
800 μ. κορασίδων : 1. Βουτσινού Παναγιώτα (ΔΙΟΝ Αγ. Στεφάνου) 3.06.24.
100 μ. κορασίδων : 1. Κρουγκ Βανέσκα (Γ.Σ. Ωρωπού) 13.21, 2. Νικολάου Μαρία (ΓΣ Χαλανδρίου) 13.68., 3. Παπαθανασίου Φωτης (Γ.Σ. Ωρωπού) 13.79.
Σφαίρα ππ. Α' : 1. Κουρέντης Λάμπρος (Ανατολή Νέας Ιωνίας) 10.23μ., 2. Σταματίου Ευάγγελος (ΑΕ Μεσογείων) 9.05μ., 3. Παναγιωτίδης Κοσμάς (ΑΣ Φειδιππίδης) 8.44μ.
1000 μ. ππ Α. : 1. Σαμπάνης Αγγελος (ΑΕ Μεσογείων) 2.47.05, 2. Βαβούρας Κωνσταντίνος (ΑΟ Φιλοθέης) 2.59.44, 3. Ξυνογαλάς Αθανάσιος (ΑΟ Φιλοθέης) 3.02.54.
Μήκος π.π. Α' : 1. Δημουλάς Κωνσταντίνος (ΑΕ Μεσογείων) 5.31 μ., 2. Γκλεγκάκος Δημ. (ΓΣ Κηφισιάς) 5.28 μ., 3. Δάβαρης Χρήστος (ΑΕ Μεσογείων) 5.08 μ.
80 μ. π.π. Α' : 1. Ψάλτης Αθανάσιος (ΓΣ Ωρωπού) 9.52, 2. Δημουλάς Κωνσταντίνος (ΑΕ Μεσογείων). 3. Μέμμος Δημήτρης (ΑΕ Μεσογείων) 10.52.
150 μ. π.π. Α' : 1. Σκουλάκος Γιάννης (ΑΣ Φειδίππιδης) 18.31, 2. Τασούλης Γιώργος (ΑΟ Φιλοθέης) 10.80., 3. Ψάρρης Κωνσταντίνος (ΑΟ Βάρης) 19.61.
300 μ. ππ. Α : 1. Αλμπάνης Χρήστος (ΑΣ Φειδιππίδης), 2. Δουρής Αντώνης 38.4 (ΓΣ Ωρωπού) 40.1.
600 μ. πκ. Α : 1. Κόρνεβα Οξάνα (ΑΟ Φιλοθέης) 1.50.15, 2. Γιαννούλη Νικόλ (ΑΕ Μεσογείων) 1.50.82. 3. Μακρίδη Ηλέκτρα (ΑΟ Φιλοθέης) 1.54.28.
80 μ. πκ. Α : 1. Κρόκου Μαρκέλλα (ΑΟ Φιλοθέης) 11.07, 2. Τσιούτσιου Μανουέλα (Ολυμπιάδα Κηφισιάς) 11.11, 3. Κατσούρη Αικατερίνη (ΑΟ Βουλιαγμένης) 11.71.
Μήκος πκ. Α : 1. Γεωργιάδου Βικτώρια (ΑΕ Μεσογείων), 2. Χουδάλη Δανάη (ΑΕ Μεσογείων), 3. Παπανικολάου Αργυρώ (ΓΣ Χαλανδρίου).
150 μ. πκ. Α : 1. Γεωργακοπούλου Κατ. (ΑΟ Φιλοθέης) 20.66, 2. Τόκα Ελπίδα (ΓΣ Ωρωπού) 20.68.
300 μ. πκ Α : 1. Βράκα Ευφροσύνη (ΑΟ Βουλιαγμένης) 50.6, 2. Κυρατζή Αικατερίνη (ΓΣ Ωρωπού) 51.65, 3. Καρδάρη Αικατερίνη (ΑΣ Φειδιππίδη) 52.32.
50 μ. μίνι πκ : 1. Χατζηγεωργίου Αντωνία (Ανατολή Νέας Ιωνίας) 7.82, 2. Γκλεγκλάκου Δέσποινα (ΓΣ Κηφισιάς) 7.97, 3. Ανδρίτσου Ευφραίμ. (ΑΕ Μεσογείων) 8.19.
Μπαλάκι μίνι ππ. : 1. Παππάς Νίκος (ΑΣ Φειδιππίδης) 8.61 μ., 2. Χαλδούπης Δημήτρης (ΑΣ Φειδιππίδης) 7.84 μ.,3. Δελατόλας Ζόζεφ (ΑΣ Φειδιππίδης) 7.15μ.
Μπαλάκι μίνι πκ : 1. Σταμπέλου Ελένη (ΑΣ Φειδιππίδης) 6.50 μ., 2. Κιάτα Διονυσία (ΑΣ Φειδιππίδης) 5.55 μ., 3. Κάκαρη Πέπη (ΑΣ Φειδιππίδης) 4.86μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ.


Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Φώτης Μαγουλάς και το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2007 στην πόλη μας.


Πρόγραμμα Εορτασμού Κυριακής 25 Μαρτίου 2007

§ Στις 9.20 π.μ. συγκέντρωση στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου
§ Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης μας
§ Τελετή στο Μνημείο Ηρώων της πόλης μας
§ Παρέλαση

Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχειακό Μέγαρο.

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι δυο (2) επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν πρόσφατα τρόφιμα μη κανονικά, μη ασφαλή και ακατάλληλα ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Στις ίδιες επιχειρήσεις, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις καθώς και αποκλίσεις σε σχέση με τους όρους αδειοδότησης.

Για τις επιχειρήσεις αυτές, αποφασίστηκε:

Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 8.000 στην επιχείρηση:
ELITE – ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ ΣΠ. ΣΟΦΙΑ, Διγενή 17, Βούλα Αττικής.
Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 854 κιλά τροφίμων ζωικής προέλευσης.
· Νωπός κιμάς και μπιφτέκια άνευ σήμανσης κατασκευασμένα στο κατάστημαχωρίς άδεια εργαστηρίου παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας.
· Κατεψυγμένο κρέας αμνού, χοιρινού και πτηνών, συκωταριές αρνίσιες,λουκάνικα παρασκευασμένα, τυποποιημένα και κατεψυγμένα στο κατάστημαχωρίς άδεια εργαστηρίου παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας, και επίσης χωρίς άδεια λειτουργίας εγκατάστασης επεξεργασίας κατεψυγμένων κρεάτων και κυκλοφορίας αυτών.
· Κατεψυγμένα αλιεύματα άνευ σήμανσης.
Τα ανωτέρω προϊόντα κρίθηκαν ακατάλληλα προς κατανάλωση σύμφωνα με το αρθ.15,παρ.ε του Π.Δ. 40/77 και δεσμεύτηκαν με την υπ' αριθ. πρωτ.: 1528/12-03-07 Κτηνιατρική Έκθεση Κατάσχεσης.

Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 4.000 στην επιχείρηση:
CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Β. Παυλου 104, Βούλα Αττικής.
Συγκεκριμενα, στην επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρόφιμα ζωικής προέλευσης συνολικής ποσότητας 53 κιλών. Αναλυτικά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
· Σουβλάκια άνευ σήμανσης. Το κατάστημα δεν διαθέτει άδεια εργαστηρίου τεμαχισμούκρέατος ή παραγωγής παρασκευασμάτων κρέατος και ούτε άδεια παρακείμενου χώρου.
· Τυριά τεμαχισμένα και τριμμένα σε συσκευασία που έγινε εντός του καταστήματος.Το κατάστημα δεν διαθέτει άδεια εργαστηρίου τεμαχισμού και ανασυσκευασίας τυριών.
· Ρέγγες και ταραμάς με ελλιπή σήμανση συσκευασμένα στο κατάστημα. Το κατάστημα δεν διαθέτει άδεια εργαστηρίου επεξεργασίας αλιευμάτων.
· Κατεψυγμένα τυποποιημένα συκωτάκια πτηνών που είχαν υποστεί μερική απόψυξη και επανακατάψυξη.
Τα ανωτέρω προϊόντα κρίθηκαν ακατάλληλα προς κατανάλωση σύμφωνα με το Π.Δ.40/77 αρθ.15,παρ.ε. Τα τρόφιμα δεσμεύτηκαν με την υπ' αριθμ.πρ.: 1510/12-03-2007 Κτηνιατρική Έκθεση Κατάσχεσης. Οι ανωτέρω επιχειρήσεις υποχρεούνται εντός τακτού χρόνου να συμμορφωθούν στις υποδείξεις που πραγματοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ.

Στο με ημερομηνία 12.2.07 Δελτίο Τύπο του Γραφείου μου, ανεγράφη, εκ παραδρομής, ότι στο παρελθόν οι ενστάσεις κατά της Πράξης Εφαρμογής στο Μιχούλη, <<εκδικάζονταν>> από τον ιδιώτη μελετητή του έργου, ενώ το ακριβές είναι ότι ο μελετητής επεξεργάζονταν τις ενστάσεις και γνωμοδοτικά εισηγούνταν επί αυτών στο αρμόδιο να αποφασίσει όργανο της Πολεοδομίας Ανατ. Αττικής. Ως νέα Δημοτική Αρχή κρίναμε ότι ο Δήμος δεν μπορούσε να είναι απών σε ένα θέμα που αφορά τον πολεοδομικό σχεδιασμό της Πόλης και τις ιδιοκτησίες δεκάδων Συμπολιτών μας. Και φέραμε για συζήτηση τις ενστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε δημόσια και ανοιχτή συνεδρίαση, με συμμετοχή της μειοψηφίας και βεβαίως του μελετητή. Κανένας νόμος δεν μας υποχρέωνε. Μας το επέβαλαν όμως οι αρχές της διαφάνειας και της τοπικής συμμετοχικής δημοκρατίας, που για μας αποτελούν και δεσμεύσεις απέναντι στους συμπολίτες μας.
Στα πλαίσια αυτά, ο μελετητής του έργου τοπογράφος μηχανικός κ. Δ. Κανάρης συμμετείχε και συνέβαλε ουσιαστικά στην άριστη προεργασία της Ειδικής Επιτροπής που συγκρότησα, της οποίας το έργο δημόσια επένεσα, καθώς και στη συζήτηση και διαμόρφωση των αποφάσεων-θέσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΥΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

H Ελληνική πολιτεία έχοντας καθυστερήσει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων, προσπαθεί να διώξει από πάνω της το άγχος δημιουργώντας τρεις ΧΥΤΑ στην Αττική μεταξύ των οποίων και έναν στη γειτονιά μας, στο Γραμματικό. Όμως . . . Από πού θα περνούν όμως τα εκατοντάδες (!) απορριμματοφόρα; Τα περισσότερα από τη Διονύσου και τη Μαραθώνος! Πόση ώρα κάνει κάποιος να πάει στη δουλειά του από Διονύσου; Ας το ξεχάσει αφού όλοι θα πηγαίνουν με 30 χλμ/ώρα έχοντας μπροστά τους μονίμως απορριμματοφόρα, γιαυτό θα μετονομασθεί σε Λεωφόρος Καρότσας,! Για τη Μαραθώνος φυσικά δεν γίνεται συζήτηση το τι θα γίνει. Από τον ΧΥΤΑ Γραμματικού θα έχουμε πυρκαγιές, καθώς είναι εκτεθειμένος στο δυνατό άνεμο, ενώ διαθέτει και δάση για την επέκτασή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την τελευταία αυτανάφλεξη της χωματερής στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, ο καπνός με τις διοξίνες υποχρέωσε τους κτηνοτρόφους να θανατώσουν τα ζώα της ευρύτερης περιοχής! Οι μυρωδιές θα διώξουν τον κόσμο από την περιοχή. Θα πάψει όλη η Μάκρη να είναι πόλος έλξης για βόλτα, παραθερισμό ή μόνιμη κατοικία. Οσοι μετακόμισαν στη Μάκρη εν γνώσει τους ταλαιπωρούνται στο πέρα δώθε για Αθήνα καθημερινά, για να έχουν μια ζωή πιο ήσυχη, στον καθαρό αέρα και τη θάλασσα γι αυτούς και τα παιδιά τους. Αν χαθούν όλα αυτά και χειροτερεύσει και η κίνηση με τα φορτηγά, τότε δεν έχουν λόγο ζωής εδώ. Αν είναι, ένα κηπάκο με δυο ντομάτες και πιπεριές να τον βλέπουν με διοξίνες, τότε . . .Τη μιζέρια και τις επιπτώσεις δυστυχώς θα τις υποστούν όλοι:
οι κάτοικοι που θα δουν τη ζωή τους να ανατρέπεται,
οι επισκέπτες που θα αλλάξουν προορισμό για το μπάνιο και την ταβέρνα τους, ενώ οι θερινές διακοπές στη Μάκρη θα περιορισθούν.
οι επαγγελματίες που θα δουν τις δουλειές τους να μειώνονται,
οι ιδιοκτήτες γης που θα δουν την αξία της να μειώνεται σημαντικά,
οι κατασκευαστές που θα περιορισθεί η αγορά κατοικίας,
οι τοπικοί άρχοντες (Δήμοι, Νομαρχία) θα έχουν διαρκώς γκρίνιες από τον κόσμο,
οι τοπικοί βουλευτές που στο τέλος θα χρεωθούν την όποια απάθειά τους.
Αυτά για να φτιάξει το λεκανοπέδιο με 4 εκατομμύρια ανθρώπους τη “σύγχρονη” διαχείριση σκουπιδιών της, που όμως καμία σχέση δεν έχει με τις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας των απορριμμάτων. Είναι σωστό να καταστραφεί μια περιοχή για να φτιαχτεί κάτι που όταν αρχίσει να λειτουργεί θα έχει καταργηθεί από την ΕΕ και θα αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα καθώς δεν θα έχουμε ως χώρα προωθήσει τη σωστή τεχνολογία;Δηλαδή και λεφτά θα πληρώσει η Ελλάδα σε μια επένδυση και πρόστιμα θα κληθεί να πληρώνει αμέσως μετά και θα καταστρέψει μια περιοχή και μια θάλασσα για να φτιάξει κάτι θνησιγενές; Δεν είναι ντροπή αυτό; Δεν είναι παράλογο; Σκεφτείτε έναν άνθρωπο που θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, οι εταιρίες να του λένε ότι τον άλλο μήνα σταματάει να πουλιέται το μοντέλο, οι γείτονες να του ζητούν να μην το πάρει για κάποιο λόγο και αυτός να το αγοράζει. Υπάρχει άραγε τέτοιος άνθρωπος;Η διέξοδος για την Πολιτεία είναι μια. Πρέπει να ασχοληθεί γρήγορα και σοβαρά με το θέμα διαχείρισης των σκουπιδιών, όπως όλη η Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αν βρει μια τοπική κοινωνία ενωμένη, που να ισχυρίζεται ότι «κάποιος άλλος δεν θέλει να ασχοληθεί με το πρόβλημά του αλλά θέλει να λερώσει όλους εμάς» τότε επηρεάζεται σημαντικά. Γι αυτό αξίζει τον κόπο να εκφραστεί η αντίρρηση όλου μα όλου του κόσμου. Και να θυμόμαστε ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό χωρίς όμως χρώμα και αγγίζει κάθε κατηγορία πληθυσμού.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ)
Τηλέφωνα:
6937223642
6977343091
6977641730
2294098533

ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, μετά τη λήξη των 13ων Περιφερειακών Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων Αττικής, οι οποίοι διεξήχθησαν από 1 έως 12 Μαρτίου 2007 από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, κοινοποίησε τα αποτελέσματα που αφορούν στα Σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας ,τα οποία συμμετείχαν στους Αγώνες. Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, ατομικά και ομαδικά, αναδεικνύοντας τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συντόνισαν και καθοδήγησαν τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις των μαθητών, αναβαθμίζοντας την Καλλιτεχνική Παιδεία και τον Πολιτισμό στο Ελληνικό Σχολείο. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Ηρακλείου Αττικής για την ευγενική παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου, τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την αρωγή και την συνεργασία τους στην επιτυχή πραγματοποίηση των 13ων Περιφερειακών Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων Αττικής του ΥΠΕΠΘ.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Δ/ΝΣΗΣ Δ.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ

Διαγωνίστηκαν επτά (7) Γυμνάσια και Λύκεια της Δ/νσής μας, με αντίστοιχες θεατρικές παραστάσεις, και έλαβαν :

Α΄Βραβείο ΤΕΕ/ ΕΑ Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής, με το θεατρικό έργο «Το γύρισμα μιας ταινίας» ,αυτοσχεδιασμός των μαθητών

Β΄Βραβείο 1Ο Γ. Λ. Αγ. Παρασκευής, με το θεατρικό έργο
«Οι Παλιατσούρες» του Μάνου Βενιέρη

Γ΄Βραβείο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής, με το «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»- δραματοποιημένη διασκευή του Ν.Παπαδέα

Ειδική Διάκριση Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών, για τα σκηνικά που κατασκεύασαν τα παιδιά για το έργο «Αν κάπως έτσι…», παραμύθι της Ελεωνόρας Ξύδα



ΑΓΩΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
(Διαγωνίστηκαν 412 μαθητές Γυμνασίων και 67 μαθητές Λυκείων της Δ/νσης Δ.Ε. Β΄Αθήνας)
ΓΥΜΝΑΣΙΑ


Α΄Βραβείο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος
Β΄Βραβείο Εκπαιδευτήρια Δούκα
Γ΄Βραβείο Ιδ. Γυμν. «Ιόνιος Σχολή»
Ειδική Διάκριση Εκπαιδευτήρια Δούκα
΄Επαινος 2ο Γυμν. Χολαργού

ΛΥΚΕΙΑ


Α΄Βραβείο Ιδ. Γεν. Λυκ. «Ιόνιος Σχολή»
Β΄Βραβείο Ιδ. Γεν. Λυκ. «Ιόνιος Σχολή»
Γ΄Βραβείο Ιδ. Γεν. Λυκ. «Ιόνιος Σχολή»
Ειδική Διάκριση Ιδ. Γεν. Λυκ. «Ιόνιος Σχολή»
΄Επαινος 3ο Γεν. Λυκ. Αγ. Παρασκευής




ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
ΛΥΚΕΙΑ

Γ΄Βραβείο 1ο Γεν. Λυκ. Παπάγου

΄Επαινος Ιδ. Γεν. Λυκ. «Ιόνιος Σχολή»


ΑΓΩΝΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ
ΛΥΚΕΙΑ


Α΄Βραβείο 2ο Γεν. Λυκ. Παπάγου (σε συνεργασία με
1ο Γεν. Λυκ. Παπάγου)
΄Επαινος 1ο Γεν. Λυκ. Πεύκης


ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΥΝΟΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΛΥΚΕΙΑ

Ειδική Διάκριση 1ο Γεν. Λυκ. Παπάγου

Η τελετή απονομής των βραβείων για τους 13ους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Αττικής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσέλευση κοινού το Σάββατο 17 Μαρτίου 2007, στο ΤΕΕ/ΕΑ Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής

ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ


Μια ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Μαρκοπούλου 1 -10 Ιουλίου 2007, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση της πόλης στα αθλητικά δρώμενα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Αθλητική Ένωσης Πόρτο Ράφτη την Κυριακή 18 Μαρτίου 2007, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιατρού Μαρίας Γιάννη – Πίντζου» του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) Σπύρος Ζαννιάς ανακοίνωσε επίσημα, παρουσία του Δημάρχου Μαρκοπούλου Φώτη Μαγουλά, την ανάθεση της διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τένις στο Δήμο Μαρκοπούλου και την αρμόδια Αθλητική Ένωση, την Α.Ε.ΠΟ.Ρ. Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Μαγουλάς δήλωσε ικανοποιημένος: «Με υπερηφάνεια θα φιλοξενήσουμε τη σπουδαία αυτή διοργάνωση στην πόλη μας. Είναι τιμή μας να επιλεγούμε από την Ομοσπονδία για το σκοπό αυτό. Η επένδυσή μας στον Αθλητισμό και τη νεολαία, για μια ακόμη φορά αναγνωρίζεται από τους πλέον επίσημους φορείς. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί σπουδαία ευκαιρία και τύχη για τα παιδιά μας να συναγωνιστούν με αθλητές από όλη την Ελλάδα μέσα στην πόλη τους. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το έργο της Αθλητικής Ένωσης Πόρτο Ράφτη και σε αυτό το νέο μεγάλο βήμα. Σας περιμένουμε όλους εδώ, στη Γιορτή της Αντισφαίρισης το καλοκαίρι». Παρουσία φορέων της περιοχής, αλλά και πλήθους παιδιών της Αθλητικής Ένωσης Πόρτο Ράφτη, παρουσιάστηκαν οι προπονητές της Ένωσης κ.κ. Βλοχαϊτόπουλος, Αντωνίου, Χριστοπούλου, Αλεβιζοπούλου, Κόρακας, όπως επίσης δραστηριότητες και φωτογραφικό υλικό από την τριετία 2003 – 2006. Ο πρόεδρος της Α.Ε.ΠΟ.Ρ. κ. Κοπτερίδης και ο έφορος κ. Γιακουμής στους χαιρετισμούς τους, αναφέρθηκαν στη σημασία της διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης στην κατηγορία Junior, η οποία θα συγκεντρώσει στην πόλη, εκτός του πλήθους θεατών, πάνω από 3000 άτομα 130 – 150 αθλητικών σωματείων, μεταξύ των οποίων: αθλητές, προπονητές, βοηθοί, συνοδοί. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία σε διαιτητικό επίπεδο, να πραγματοποιήσουν την απαιτούμενη πρακτική τους νεοεκπαιδευμένοι επιδιαιτητές οι οποίοι αποτελούν το μέλλον στον σημαντικό αυτό τομέα του αθλήματος. Τέλος, αναφέρθηκε η συνεργασία της Ένωσης με τον πολυχώρο KWABA και η χρήση των αθλητικών του εγκαταστάσεων, κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ!

Η ολοκληρωμένη μελέτη για τη δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική παρουσιάστηκε σε εκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης την οποία διοργάνωσε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής στις 21 Μαρτίου (ώρα 09:30) στο Athens Information Technology (A.I.T., 19o χλμ. Λ. Μαρκοπούλου, Παιανία).
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής, οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες της Ανατολικής Αττικής, τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών, επαγγελματικών και λοιπών συλλογικών φορέων της Ανατολικής Αττικής.
Μετά την παρουσίαση της μελέτης από την επιστημονική ομάδα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλο, επακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης. Σημειώνεται ότι η εν λόγω μελέτη εκπονήθηκε μετά από σχετική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Tuesday, March 13, 2007

ΠOΛYΣ KOΣMOΣ ΣTHN ΠITA THΣ “ΣYNEPΓAΣIAΣ ΠOΛITΩN”

Την Kυριακή 25/2 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα δεξιώσεων “Δαιδαλίδες” έγινε η κοπή της πίτας της Aνεξάρτητης Δημοτικής Kίνησης “ΣYNEPΓAΣIA ΠOΛITΩN AΓIAΣ ΠAPAΣKEYHΣ”. O Γ. Σταθόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Kίνησης, στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στον προϋπολογισμό που έφερε για ψήφιση η νέα Δημοτική Aρχή, δηλώνοντας ότι είναι χωρίς σχέδιο (τουλάχιστον για την πρώτη χρονιά διοίκησης), για βασικά ζητήματα που έχει ανάγκη η πόλη, όπως οι χρήσεις γης, η κυκλοφοριακή και πολεοδομική ανάπλαση, το δημοτικό σχέδιο μετακινήσεων, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, ο περιορισμός του I.X. κ.ά. Aναφερόμενος στο θέμα της Aγίου Iωάννου, ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι διαφαίνεται πρόθεση για μονοδρόμηση (κάτι που η “Συνεργασία Πολιτών” πρότεινε το έτος 1999), χωρίς να προβλέπεται συνολική μελέτη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει καλύτερη λύση όπως π.χ. πεζοδρόμηση. “Παρ’ όλο που πρόθεσή μας ήταν να δείξουμε ανοχή την πρώτη χρονιά δεν υπήρξε περιθώριο να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό της Δημοτικής Aρχής. Δεν υπήρξαν πρωτοβουλίες συμμετοχικής προετοιμασίας παρά τις δηλώσεις. Δεν υπήρξε ενσωματωμένη στον προϋπολογισμό η άλλη ματιά που πρέπει να ειδωθεί η πόλη”, τόνισε χαρακτηριστικά. “H πόλη είναι παλιά και πρέπει να γίνει νέα! H πόλη χρειάζεται αναμόρφωση! Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας η δική μας!” κατέληξε ο Γ. Σταθόπουλος και περιέγραψε τη “Συνεργασία Πολιτών” ως μία Δημοτική Kίνηση που έχει δραστηριότητα σ’ όλους τους τομείς και αντιπροσωπεύει ένα ξεχωριστό ρεύμα ιδεών για την πόλη και για τα δικαιώματα των πολιτών. Eιδικά στο θέμα των συμβασιούχων ο Γιάννης Σταθόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά, όπως επίσης για το θέμα της Δημοτικής Eπιχείρησης Bρεφονηπιακών Σταθμών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Mοσχονά Kαίτη, Γαβράς Mιχ., Φλατσούση Aικ., Στεροδήμας K. και Bλάχος Γερ., αντιπροσωπεία του ΠAΣOK Aγ. Παρασκευής με επικεφαλής την κ. Xριστοφοράτου, ο Γραμματέας του ΣYN Aγ. Παρασκευής Bαγγέλης Mοναστηριώτης, ο Γιάννης Ψαρουδάκης αντιπρόεδρος του συλλόγου Kρητών, αντιπροσωπεία του του συλλόγου “Άγιος Iωάννης” με επικεφαλής τον γραμματέα κ. Πικούνη, η Eλένη Kονοφάου, πρόεδρος του συλλόγου Eπτανησίων και του συλλόγου “Πρωτοπορία”, η Σούλη Σταθοπούλου πρόεδρος του Συλλόγου Aρκάδων, επικεφαλής αντιπροσωπείας, η Eλένη Λιβάνη, πρόεδρος του Διαλεκτικού Oμίλου, η Bούλα Kουτσογιάννη, γραμματέας του συλλόγου Kοντόπευκου-Παραδείσου-Πευκακίων, ο κ. Mπέτσης πρόεδρος του συλλόγου Eπιστημόνων και ο κ. Nίκος Aργυριάδης αντιπρόεδρος της ΔHΠEAΠ, ο κ. Kακανάκης Στ. από το σύλλογο κατοίκων Tσακού, από το ποδόσφαιρο “ΣAΛAΣ” ο Γ. Πάνου και πολλοί εργαζόμενοι και συμβασιούχοι του Δήμου Aγίας Παρασκευής.

ΣΤΟΠ ΣΤΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ.

Με επείγουσα επιστολή του ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγ. Μεϊμαράκη την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να σταματήσουν οι αυθαίρετοι σχεδιασμοί υπηρεσιακών παραγόντων του ΓΕΣ για την ανέγερση 12 τριώροφων κτηρίων στο Στρατόπεδο ΛΑΜΠΡΟΥ, που βρίσκεται σε έκταση 80 περίπου στρεμμάτων στην Κάντζα, στα όρια του Δήμου Παλλήνης με τους Δήμους Παιανίας και Γλυκών Νερών. Αφορμή για τη νέα αυτή γραπτή παράσταση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία έρχεται σε συνέχεια αλλεπάλληλης αλληλογραφίας για το θέμα αυτό την τελευταία τριετία, αποτέλεσε έγγραφο της Διεύθυνσης Υποδομών του ΓΕΣ στο οποίο διατυπώνεται η εμμονή της υπηρεσίας αυτής στην “αξιοποίηση” του Στρατοπέδου ΛΑΜΠΡΟΥ. Ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λ. Κουρής στην επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγ. Μεϊμαράκη επισημαίνει ότι η εμμονή αυτή των υπηρεσιακών παραγόντων για να προχωρήσουν οι διαδικασίες οικοδόμησης των 12 τριώροφων κτηρίων γίνεται με συστηματική αγνόηση της ισχύουσας νομοθεσίας και των θεσπισμένων από την Πολιτεία πολεοδομικών ρυθμίσεων για την συγκεκριμένη περιοχή. Σημειώνεται ότι: Το στρατόπεδο ΛΑΜΠΡΟΥ έχει ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της τότε Κοινότητας και νυν Δήμου Παλλήνης με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ το 1991 για χρήση αθλητικών και κοινωφελών εγκαταστάσεων. Ο περιβάλλων το στρατόπεδο οικισμός του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εφέδρων Αξιωματικών της Κάντζας που έχει εγκριθεί με Διάταγμα του 1958 δεν διαθέτει από της συστάσεώς του επαρκείς κοινόχρηστους χώρους (μικρότεροι του 2% της συνολικής εκτάσεως του οικισμού). Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού μεταξύ της απογραφής του 2001 και του 1991, η οποία ανέρχεται σε 52,8% και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό μέχρι σήμερα καθιστά αδιαπραγμάτευτο τον χαρακτηρισμό που η τότε ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ είχε δώσει στο Στρατόπεδο ΛΑΜΠΡΟΥ ως χώρο αθλητικών και κοινωφελών εγκαταστάσεων. Στην επιστολή του ο Νομάρχης επισημαίνει στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι οι εργασίες που αιφνιδιαστικά ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2006, “πάγωσαν” με εντολή της πολιτική ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για να ακολουθήσει στη συνέχεια και δικαστική απόφαση για διακοπή των εργασιών, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, μετά από προσφυγή του Δήμου Παλλήνης.

Δήμος Γλυκών Νερών-Εκλέχτηκε το νέο Δ.Σ του Οργανισμού Άθλησης και Νεολαίας και οι Εκπρόσωποι στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν.Α

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυκών Νερών, κατά την τελευταία του συνεδρίαση 5.3.07, εξέλεξε το Δήμαρχο της Πόλης Γιώργο Σιώκο, Εκπρόσωπο του Δήμου για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής ( Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α ). ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ επίσης, οι οχτώ Δημοτικοί Σύμβουλοι – πέντε από την πλειοψηφία και τρεις από την μειοψηφία - με μυστικές και ξεχωριστές , αντίστοιχες, ψηφοφορίες - ως Εκπρόσωποι του Δήμου στη Γενική Συνέλευση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής ( Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α ).Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο Δημοτικό Κώδικα, η Πλειοψηφία των 10 Συμβούλων, εξέλεξε, ομόφωνα, τους : Γιώργο Βαληλή, Ανδρέα Κοντομίχαλο, Μαρία Κακουλάκη, Σπύρο Παππά και Νίκο Ταμπουράκη. Από την πλευρά τους οι 7 Σύμβουλοι της Μειοψηφίας – 5 της Μείζονος και 2 της Ελάσσονος - εξέλεξαν με 6 ψήφους την Άννα Αραγιάννη και τον Αριστείδη Θανασά και με 5 ψήφους τον Κωνσταντίνο Κατσίκη. Οι Λάμπρος Κασαγιάννης και Καλλιόπη Κώστα έλαβαν από 2 ψήφους και δεν εκλέχτηκαν. ΚΑΤΑ την ίδια, εξάλλου, συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, όρισε, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Άθλησης και Νεολαίας Γλυκών Νερών, με διετή θητεία και με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος ο Κώστας Νικολουδάκης. Αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Παπουτσής. Και μέλη οι: Κώστας Κατσίκης και Νίκος Μποφίλιος, Δημοτικοί Σύμβουλοι( εκπρόσωποι της μειοψηφίας ), Ευστάθιος Αθανασόπουλος, Αναστάσιος Γεργιόπουλος, Δημήτριος Ζωγόπουλος, Ηλίας Λιόλιος, Χρήστος Κολοβός, Γιώργος Οικονομόπουλος, Γρηγόρης Βαλαβάνης, Γιώργος Ντούνης, Απόστολος Χαρίτογλου, Σοφία Πική και Εμμανουήλ Σιώμος.

Monday, March 12, 2007

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!

Με την προβολή τριών συγκινητικών συνεντεύξεων απο 3 γηραιές κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο προβολής του Μαραθωνίου δρόμου την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2007 η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας. Η παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση ήταν πολύ μεγάλη ενώ οι συνεντεύξεις των συμπαθών γιαγιάδων της κας Ευαγγελίας Χρυσίνα, της κας Μαρίας Κοντοθόδωρα και κας Νίτσας Καλέμη, ήταν όχι μόνο ενδιαφέρουσες αλλά ομολογουμένως ιδιαίτερα συγκινητικές. Οι παλαιές Μαραθωνίτισσες μέσα απο τις λεπτομερείς αναφορές τους έκαναν μία διαδρομή ζωής παρουσιάζοντας με το πιο γλαφυρό και περιγραφικό τρόπο τα ήθη, έθιμα αλλά και τον τρόπο ζωής της γυναίκας από τις αρχές του 20ου αιώνα κι έπειτα. Εκτός της πολύ ενδιαφέρουσας προβολής με θέμα απο τη “ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΓΟΝΗ” υπήρξαν ομιλίες τόσο της πρώην Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνα κας Μ.Ρούσση καθώς και τριών νεότερων γυναικών του Μαραθώνα. Όλες με τη σειρά τους παίρνοντας το λόγο ανέφεραν τις εμπειρίες τους ως γυναίκες σύζυγοι, εργαζόμενες και μητέρες, και ακούστηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον απο το συγκεντρωμένο κοινό. Την παρουσίαση έκλεισαν με σύντομες αναφορές τους στη σημαντικότητα της γυναίκας τόσο ο Δήμαρχος Μαραθώνα κος Σ.Ζαγάρης όσο και η πρόεδρος του Π.Π.Κ.Δ.Μ κα Καλέμη Τσαντούλη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!

Ο Σύλλογος Νέου Βουτζά και ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου διοργανώνει 4ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (για τους άντρες-€150) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΙΝΙΣΣΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ (για τις γυναίκες-€185), στις 26-28 Απριλίου 2007. Για περισσότερες πληροφορίες και για Κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με τα εξής τηλέφωνα: 22940 77941, 6947 568314,. Η Προθεσμία συμμετοχής για το ταξίδι είναι εως 4.4.2007.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ!

Ρ Ο Τ Α Ρ Ι Α Ν Ο Σ Ο Μ Ι Λ Ο Σ Ν Ε Α Σ Μ Α Κ Ρ Η Σ / 2 4 7 0 Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Ροταριανός Όμιλος Νέας Μάκρης έχει την τιμή να σας καλέσει
στην Πανηγυρική Συνεστίαση της επίσκεψης του προ-Διοικητή
της 2470 Ελληνικής Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ
Βασίλη Παπαδόπουλου,
την Τρίτη 20 Μαρτίου 2007 και ώρα 21:00,
στο ξενοδοχείο «Μάτι», Λεωφόρος Ποσειδώνος 33, Μάτι Αττικής.
Θα αναπτύξει το θέμα:Xάσμα -Διάσταση Γενεών και Ρόταρυ.


Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Νικόλαος Ζαμπέτης Κωνσταντίνος Βουδαλίκας.
___________________________________________________
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977342434, 6944604287.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ UNICEF!

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του Περιπτέρου της UNICEF(πρώην αναψυκτήριο Γαρδένια) στο Πεδίον του Άρεως,την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007, στις 11:00 το πρωί.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσουν:ο Πρόεδρος της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος και η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά,με τη ζεστή παρουσία μαθητών του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών,εθελοντών και φίλων της UNICEF.
Το περίπτερο παραχωρήθηκε στην UNICEF από την Υπερνομαρχία της Αθήνας και του Πειραιά, στα πλαίσια μνημονίου συνεργασίας των δυο μερών που υπογράφηκε πριν από λίγους μήνες και το οποίο προβλέπει:
· Διάθεση στην UNICEF του περιπτέρου που υπάρχει στον εσωτερικό χώρο του Πεδίου του Άρεως που θα χρησιμοποιηθεί από αυτήν ως Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Ανθρωπιστικών Δραστηριοτήτων καθώς και ως σημείο διάθεσης καρτών και άλλων προϊόντων που διαθέτει η UNICEF.
· Παροχή στη UNICEF της δυνατότητας αξιοποίησης των παιδικών χαρών που δημιούργησε η Υπερνομαρχία στο Πεδίον του Άρεως για την προσφορά από εθελοντές καθημερινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας σε παιδιά (παραμύθια, παιχνίδια, ζωγραφική, θέατρο κλπ)
· Συμβολή από τη UNICEF, μέσω της προσφοράς εργασίας από τους εθελοντές της, για διατήρηση της καθαριότητας στο Πεδίον του Άρεως και αισθητική του αναβάθμιση (καθαριότητα, πότισμα, σκάλισμα κλπ), με τη συμβολή και τις οδηγίες της υπηρεσίας.
· Οι εκδηλώσεις της UNICEF που θα γίνονται στο Πεδίον του Άρεως θα είναι προϊόν συνεργασίας της με την Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ!

Συνάντηση ενημέρωσης των βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής από την Συντονιστική Επιτροπή της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Μαρτίου 2007 στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Στη συνάντηση, στην οποία είχε κληθεί το σύνολο των βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής, παρέστησαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Απ. Σταύρου, Γ. Βλάχος, Αθ. Κατσιγιάννης και Αθ. Μπούρας, του ΠΑΣΟΚ Ντ. Βρεττός, Β. Οικονόμου, Ηλ. Παπαηλίας και Ε. Χριστοφιλοπούλου και του Συνασπισμού Αθ. Λεβέντης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρή, τον Δήμαρχο Κερατέας Στ. Ιατρού και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού Ν. Κούκη. Η ενημέρωση των βουλευτών που έγινε από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης βασίστηκε στο ομόφωνο ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής (το οποίο σας στέλνουμε συνημμένα) και τις αντίστοιχες σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατέας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Γραμματικού. Μετά την αναλυτική παρουσίαση όλων των σημείων του ψηφίσματος ακολούθησαν διεξοδικές τοποθετήσεις των παριστάμενων βουλευτών. Κοινό συμπέρασμα της πρώτης αυτής συνάντησης είναι η αμφισβήτηση της ποιότητας του περιφερειακού σχεδιασμού στη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων της Αττικής και η ανάγκη επανασχεδιασμού και όσον αφορά τις χωροθετήσεις και όσον αφορά τις μεθόδους επεξεργασίας των απορριμμάτων, με την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί το παρωχημένο και ατελέσφορο πλαίσιο που ισχύει σήμερα.
Ψήφισμα Νομαρχιακού Συμβουλίου για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων
Απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου 34/07

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής απεφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Δεν αποδέχεται τον υφιστάμενο Περιφερειακό Σχεδιασμό και τις επιλογές χωροθέτησης στην Ανατολική Αττική. Στηρίζει τις προσφυγές της Κερατέας και του Γραμματικού και επαναλαμβάνει τις ομόφωνα αρνητικές γνωμοδοτήσεις και τους ίδιους λόγους απόρριψης, που έχουν αποφασισθεί σε προηγούμενα Νομαρχιακά Συμβούλια.
2. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις και αντιδράσεις των Δήμων και των Κοινοτήτων και των κατοίκων στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κερατέας και της Κοινότητας Γραμματικού και συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.
3. Αρνείται και καταδικάζει τις πολιτικές επιλογές - δόγματα που θεωρούν την Ανατολική και τη Δυτική Αττική υποδοχέα των απορριμμάτων της Αττικής με διάτρητες μελέτες.
4. Επισημαίνει τη μεγάλη προσφορά της περιοχής της Ανατολικής Αττικής, στην πρωτεύουσα της χώρας και στο σύνολο της Αττικής αφού:
α) Στην περιοχή μας έχει εγκατασταθεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών που έχει επιβαρύνει
σε πολύ μεγάλο βαθμό το περιβάλλον, τη ζωή και τις χρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
β) Στην Ανατολική Αττική υπάρχουν 2 λιμάνια (Ραφήνας - Λαυρίου) που υποδέχονται
σταδιακά ένα μεγάλο μέρος των θαλάσσιων μεταφορών.
γ) Στην Ανατολική Αττική λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια οι μεγαλύτερες λατομικές
μονάδες που τροφοδοτούν όλη την Αττική.
δ) Οι ίδιες λατομικές μονάδες υποδέχονται χιλιάδες τόνους οικοδομικών αποβλήτων
καθημερινά απ' όλη την Αττική δίνοντας λύση σ' ένα τεράστιο πρόβλημα, ανακουφίζοντας
κυρίως το λεκανοπέδιο.
ε) Η Ανατολική Αττική στο σύνολο της όλο το καλοκαίρι αλλά και τα Σαββατοκύριακα,
γίνεται ο υποδοχέας των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αθηνών-Πειραιώς και λειτουργεί ως
χώρος εκτόνωσης και παραθερισμού του.
στ) Στην περιοχή μας είναι η καρδιά του ενεργειακού συστήματος της ΔΕΗ που στηρίζει και τροφοδοτεί το Λεκανοπέδιο Αθηνών με το μεγάλο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ, που
βρίσκεται στους Δήμους Κερατέας και Λαυρίου, και το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας
με τις εγκαταστάσεις υπερυψηλής τάσης, που βρίσκεται στην Κοινότητα Κρυονερίου και τα
οποία έχουν γιγαντωθεί με την ανοχή αλλά και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.
5. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής καλεί την κυβέρνηση να αντιληφθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, να υιοθετήσει τις προτάσεις μας και ιδιαίτερα την μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης, να θυμηθεί τις προηγούμενες δεσμεύσεις για μηδενική εκκίνηση και επανεκτίμηση του προβλήματος και να τολμήσει αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.
6. Να αναληφθούν από όλους τους εμπλεκόμενους, Νομαρχία, Δήμοι και Κοινότητες, πρωτοβουλίες για την δημοσιοποίηση των θέσεων μας και την ενημέρωση των πολιτών, τόσο της περιοχής μας όσο και ευρύτερα της Αττικής.
7. Να υπάρξει ενημέρωση και συντονισμός, μεταξύ Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και στις 4 Νομαρχίες της Αττικής (Αθήνα, Πειραιάς, Ανατ. Αττική, Δυτική Αττική) για να υπάρξει στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μια λύση μακροχρόνια και φιλική στο περιβάλλον.

ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ATHENS ANIMFEST 2007!


ANIMUSICA ονομάζεται η συναυλία που θα πραγματοποιήσει η Φιλαρμονική του Δήμου Μαρκόπουλου την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007, ώρα 20:30, στην τελετή έναρξης του 2ου Αthens Αnimfest 2007, του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Animation που θα πραγματοποιηθεί από 15-21 Μαρτίου 2007 στην Αθήνα, στον κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101). Η Φιλαρμονική Μαρκοπούλου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Μπαμπαράκου, ανοίγει το πρωτοποριακό αυτό διεθνές Φεστιβάλ με τη συναυλία της ΑNIMUSICA, όπου επιχειρείται για πρώτη φορά φέτος, να καταδειχθούν επί σκηνής οι σχέσεις του κινούμενου σκίτσου, της κινούμενης εικόνας, της μουσικής αλλά και του λόγου και του σώματος, με την υποστήριξη των σύγχρονων οπτικοακουστικών ηλεκτρονικών μέσων. Η δράση λοιπόν θα ξεφύγει από τη μεγάλη οθόνη και η Φιλαρμονική της πόλης θα μας ταξιδέψει με το μοναδικό της τρόπο, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε τόσα χρόνια. Το πλούσιο συναυλιακό της πρόγραμμα, θα περιλαμβάνει διασκευές σε περισσότερα από 20 πασίγνωστα μουσικά θέματα κινουμένων σχεδίων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ


Με την από 1.3.2007 απόφαση του κ. Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση περιοχές μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Μαρκοπούλου. Όπως ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου ο Δήμος Μαρκόπουλου στις 08 Μαρτίου 2007 η προαναφερθείσα απόφαση αποτελεί το πρώτο στάδιο της διαδικασίας κτηματογράφησης και αποτελεί το προαπαιτούμενο για την ανάθεση των μελετών κτηματογράφησης μέσω δημοσίων διαγωνισμών. Σε μεταγενέστερο στάδιο της διαδικασίας κτηματογράφησης και μετά την έκδοση απόφασης του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ) θα κληθούν οι πολίτες να υποβάλλουν δηλώσεις. Η απόφαση αυτή του ΟΚΧΕ προβλέπεται να εκδοθεί αρκετούς μήνες μετά την κήρυξη των περιοχών υπό κτηματογράφηση. Επειδή τελευταία έχει δημιουργηθεί σύγχυση για την κτηματογράφηση στο Μαρκόπουλο σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και οι πολίτες του Δήμου Μαρκοπούλου θα ενημερωθούν έγκαιρα και με κάθε πρόσφορο τρόπο για την ημερομηνία ενάρξεως υποβολής των δηλώσεων του κτηματολογίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ!

Ο Δήμος Μαραθώνος με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα : « Η ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλετζίου.Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η καθηγήτρια του Αμερικανικού Κολλεγίου
κα. Χαρά Παπαθεοδώρου, ενώ θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις (παρουσίαση ινδικής μουσικής, έκθεση φωτογραφίας κ.λ.π.). Στο τέλος της ομιλίας Ινδοί κάτοικοι του Μαραθώνα θα προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα της χώρας τους. Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαραθώνος. Αξίζει να είμαστε όλοι εκεί διότι έτσι θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τόσο τη διαφορετικότητα των άλλων λαών ενώ απο την άλλη θα είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να έλθουμε πιο κοντά με τους ανθρώπους αυτούς που ζούν μακριά απο την πατρίδα τους και οι οποίοι με την εργατικότητα τους συμβάλλουν στα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας!

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΕ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ,ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΚΟΡΩΠΙ,ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ!

Τις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές των λατομείων αδρανών υλικών στην Ανατολική Αττική εξέτασε σε συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής.
Στην εισήγησή του ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε αρχικά στην αδυναμία μέχρι σήμερα της Πολιτείας να διαμορφώσει ένα ενιαίο και λειτουργικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν τα λατομεία και την προώθηση της αποκατάστασής τους, που είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς. Έτσι μέχρι σήμερα, τόνισε ο Λ. Κουρής, δεν έχει διαμορφωθεί ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο με αποτέλεσμα την πολυδιάσπαση των φορέων επίβλεψης και αστυνόμευσής τους.
«Οι συνεχείς παραστάσεις, γραπτές και προφορικές, της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης», επεσήμανε ο Νομάρχης Λ. Κουρής, «προς τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων, και της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης για να υπάρξουν επιτέλους αποφάσεις με ουσιαστική συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών που υφίστανται τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, δεν είχαν μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.»
Στη συνέχεια ο Νομάρχης Λ. Κουρής έκανε αναλυτική ενημέρωση για τους λατομικούς χώρους που λειτουργούν (Μαρκόπουλο, Κορωπί, Πολυδένδρι, Γραμματικό) και ενημέρωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, όσον αφορά την λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των λατομείων, που αποτελεί την μοναδική αρμοδιότητα της Νομαρχίας, αφού η εξόρυξη και η εναπόθεση μπάζων αποτελούν, με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, αρμοδιότητα άλλων υπηρεσιών (Υπουργείο Ανάπτυξης, ΥΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια Αττικής).

Συγκεκριμένα:
· Για τα δύο λατομεία του Μαρκόπουλου απεφασίσθη η διακοπή λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και καθορίσθηκε ως ημερομηνία σφράγισης η 22/2/07, η οποία όμως, λόγω προσφυγής κατά της απόφασης της Νομαρχίας στην Περιφέρεια Αττικής, ανεστάλη για 30 ημέρες και προσδιορίστηκε εκ νέου για τις 26 Μαρτίου.
· Για το λατομείο «Κυριακού» στο Κορωπί καθορίστηκε ως ημερομηνία σφράγισης η 28/2/07, η οποία ανεστάλη, μετά από προσφυγή της εταιρίας, από το Συμβούλιο της Επικρατείας για 2 μήνες.
· Για το λατομείο Πολυδενδρίου απεφασίσθη η διακοπή λειτουργίας και καθορίσθηκε ως ημερομηνία σφράγισης η 1/3/07, η οποία όμως, λόγω προσφυγής κατά της απόφασης της Νομαρχίας στην Περιφέρεια Αττικής, ανεστάλη για 30 ημέρες και προσδιορίστηκε εκ νέου για τις 2 Απριλίου.
· Στο λατομείο Γραμματικού έχουν σφραγισθεί με απόφαση της Νομαρχίας οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και το λατομείο λειτουργεί με άδεια από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος.

Στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο ο βουλευτής Αθ. Λεβέντης, ο Δήμαρχος Κορωπίου Θ. Αθανασόπουλος, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Φ. Μαγουλάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πολυδενδρίου Αθ. Σαρκίρης, οι επικεφαλής των νομαρχιακών συνδυασμών Αθ. Μπαλής, Ν. Στεφανίδης, Ι. Στεργίου και Μ. Βορίδης, πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των εταιριών καθώς και των εργαζομένων σε αυτές.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής απεφάσισε:
· Να στηρίξει τις μέχρι τώρα ενέργειες των υπηρεσιών της Νομαρχίας.
· Να ζητήσει, με νομική ρύθμιση, την ουσιαστική και ενεργό συμμετοχή της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των μελετών αποκατάστασης των λατομείων της Ανατολικής Αττικής.
· Να απαιτήσει ώστε τα έργα αποκατάστασης των λατομείων να γίνονται με ειδικές προδιαγραφές ανά περιοχή, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα αποπεράτωσης και πρόβλεψη ποινικών ρητρών σε περίπτωση μη έγκυρης και έντεχνης εκτέλεσής τους.
· Η Πολιτεία, σε συνεργασία με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, να λάβει άμεσα ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης στηρίζοντας τους εργαζομένους και το εισόδημά τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Αλιείας της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής ανακοινώνεται ότι οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να :

1. Παραγγείλουν και να τοποθετήσουν ενώτια στα ζώα.
2. Τηρούν το μητρώο της μονάδας και την ενημέρωσή του.
3. Τηρούν μητρώο φαρμακευτικής αγωγής.
4. Προβαίνουν στην αγορά φαρμακευτικών κτηνιατρικών σκευασμάτων μόνο μετά από έκδοση κτηνιατρικής συνταγής.
5. Τηρούν τον χρόνο αναμονής διάθεσης γάλακτος και κρέατος σύμφωνα με τις οδηγίες του φαρμακευτικού σκευάσματος.

Σύμφωνα με την κείμενη κτηνιατρική νομοθεσία κανένα ζώο δεν θα γίνεται δεκτό στα σφαγεία της περιοχής εάν προηγουμένως δεν έχει τοποθετηθεί ενώτιο και δεν υπάρχει υγειονομικό πιστοποιητικό για την μετακίνηση των ζώων από την μονάδα προς το σφαγείο ή για οποιοδήποτε άλλη μετακίνηση.
Με την τήρηση των προαναφερθέντων επιτυγχάνεται η διευκόλυνση των παραγωγών, η ενίσχυση του εισοδήματος τους και η υποβοήθηση της κατανάλωσης εγχώριων παραγωγικών ζώων. Η μη τήρηση των παραπάνω επισύρει διοικητικές κυρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με:

· Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Αλιείας Νομαρχίας Ανατ. Αττικής τηλ.210-6668752, Δρ. Ιωάννης Μπαϊρακτάρης Κτηνίατρος
· Αγροτικό κτηνιατρείο Αχαρνών τηλ. 210-2464802
· Αγροτικό κτηνιατρείο Βόρειας Αττικής (Καπανδρίτι) τηλ. 22950-52480
· Αγροτικό κτηνιατρείο Λαυρεωτικής (Κερατέα) τηλ. 22990-69210