Tuesday, February 27, 2007

EΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ !

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε στο Πνευματικό Κέντρο «Βασίλης Ρώτας» σήμερα την 11η Φεβρουαρίου 2007, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων της Νέας Μάκρης, αφού ακούσαμε εισηγητές και ομιλητές σχετικό με την δημιουργία και λειτουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, καθώς και για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή για την περιοχή μας, αποφασίσαμε τα παρακάτω:
1. Εκφράζουμε την αντίθεση μας στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Γραμματικού.
2. 0 συγκεκριμένος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) είναι ξεπερασμένος και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ρύπανσης στο φυσικό περιβάλλον. Στις σύγχρονες κοινωνίες, η διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να στηρίζεται σε εθνικό σχεδιασμό (μελέτη Οικονομόπουλου), ο οποίος Θα λαμβάνει υπόψη του και τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών (οδηγία ΕΕ 23/2003). Το 2008 αποτελεί το τελικό χρονικό όριο για τη δημιουργία ΧΥΤΑ όπως έχει ήδη αποφασίσει η ΕΕ. Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που οδηγούν σε μια λύση επισφαλή για το περιβάλλον της Αττικής και με μικρό χρόνο ζωής;
3. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα ΧΥΤΑ στη περιοχή του Γραμματικού είναι και δικό μας γιατί:
Η πόλη μας θα γίνει πέρασμα απορριμματοφόρων όλων των Δήμων που θα εξυπηρετεί η νέα χωματερή, με συνέπεια να δημιουργηθεί ρύπανση από τις οσμές, τα καυσαέρια, τα μικροσωματίδια και το θόρυβο.
Τα στραγγίσματα των απορριμμάτων που θα διασπείρονται στο νότιο Ευβοϊκό, θα επιβαρύνουν τη μοναδική καθαρή θάλασσα της Αττικής με επικίνδυνους ρύπους.
- Οι επικρατούντες βορειοανατολικοί άνεμοι θα επηρεάζουν αρνητικά την περιοχή μας, φέρνοντας οσμές και επικίνδυνα αέρια.
- Η διαφυγή μεθανίου από το ΧΥΤΑ όχι μόνο θα συμβάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά Θα αποτελεί και απειλή πυρκαγιάς για τις γύρω περιοχές.
Θα υποβαθμισθεί η περιοχή μας, που τη χαίρονται εκατομμύρια παραθεριστές και επισκέπτες για την καθαρή της θάλασσα, το πράσινο, την αρμονία του τοπίου της και τους αρχαιολογικούς της χώρους.

4. Συγκροτούμε ανοιχτή επιτροπή αγώνα αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους μαζικών φορέων και πολίτες της πόλης μας, με σκοπό την αποτελεσματική κινητοποίηση των πολιτών ενάντια στο ΧΥΤΑ και καλούμε όλους τους πολίτες της Νέας Μάκρης, τα Κόμματα, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους Μαζικούς Φορείς στον αγώνα για την αποτροπή της απειλούμενης υποβάθμισης της περιοχής μας.
5.Τασσόμαστε υπέρ της λύσης που πρότεινε το Πολυτεχνείο Κρήτης και συμπαρατασσόμαστε με τους κατοίκους του Γραμματικού και της Κερατέας, απαιτώντας από την Πολιτεία λύση σύγχρονη και εφικτή που θα προστατεύει την υγεία των πολιτών και θα σέβεται το περιβάλλον.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ!

Την 28/1/2007 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον ΝΟΣ,
η εθιμοτυπική κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο OLTRE 11πμ.
Την ως άνω γιορτή ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης της ενορείας μας
πάτερ Νικόλαος. Συγκεκριμένα μία πίτα αφορούσε τους αθλητές και τις αθλήτριες,
με τυχερή του νομίσματος μια μικρούλα αθλήτρια ,την Παναγιώτα
Κακαρέα. Και μια δεύτερη πίτα , αφορούσε τα μέλη και τους φίλους του ΝΟΣ,
με τυχερό το γιατρό κ.Δ.Μαργέλη,επί σειρά ετών στέλεχος ,μέλος
του ΝΟΣ. Συμμετείχε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Σαρωνίδας
κ.Α.Πέγκας,μέλη του κοινοτικού συμβουλίου,εκπρόσωποι τοπικών
συλλόγων και του λιμεναρχείου Παλαιάς Φώκαιας,καθώς και οι ομάδες
μπάσκετ, του κολυμβητικού τμήματος και του τμήματος
αερόμπικ γυναικών του ομίλου.Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του ομίλου κ.Σ.Δημητρίου
τόνισε την αναγκαιότητα της άθλησης μικρών και μεγάλων και
ενημέρωσε γιά τη δημιουργία νέων τμημάτων: τέννις,βόλλευ και
γυμναστικής γυναικών.Ευχή όλων λοιπόν και του χρόνου η πατροπαράδοτη κοπή της
πρωτοχρονιάτικης πίτας,να γίνει με τον ίδιο ζήλο και πάντα υγεία
και χαρά.

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ανατολ.Αττικής την Τρίτη 20-2-2007, με θέμα την αναθεώρηση του άρθρου24 του Συντάγματος, για την προστασία των δασών και τον επιχειρούμενο επαναπροσδιορισμό και αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων,οι Νομαρχιακές Παρατάξεις (Ν.Α.Σ.) Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία και Συνασπισμός Πολιτών Ανατολ. Αττικής ,κατέθεσαν το παρακάτω κοινό ψήφισμα,

- Είμαστε αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη για τα δάση και το φυσικό περιβάλλον που στην Ανατολική Αττική έχει ιδιαίτερα κακοποιηθεί.
-Οι δασικές εκτάσεις έχουν μεγαλύτερη οικολογική και κοινωνική αξία
και όποιος επιχειρεί να τις περιορίσει ή να τις μετατρέψει σε εμπόρευμα
διαπράττει μεγάλο έγκλημα.
-Ο ισχυρισμός ότι σήμερα οι δασικές εκτάσεις πρέπει να επαναπροσδιο-
ριστούν με βάση τα δεδομένα από το 1975 και μετά, είναι σόφισμα,γιατί
παραγράφει όλες τις εγκληματικές και ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις και
καταπατήσεις δασικών εκτάσεων επί χούντας.
-Τα όποια προβλήματα υπάρχουν σήμερα ,εκτιμάμε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από νόμους και κανονιστικές διατάξεις που ψηφίστηκαν
ή θα ψηφιστούν στη βάση ενός σοβαρού χωροταξικού σχεδιασμού.
-Προέχει να ολοκληρωθεί όσον το δυνατόν γρηγορότερα η χάραξη των
δασικών χαρτών και γενικότερα του Εθνικού Κτηματολογίου,του Δασολογίου
και του Αιγιαλού.
-Εάν αυτά που είναι επιταγές του Συντάγματος δεν ολοκληρωθούν,τότε
οποιαδήποτε παρέμβαση στο άρθρο 24 εξυπηρετεί μόνο άνομα και ισχυρά
συμφέροντα.
-Είμαστε επίσης αντίθετοι στην επιχειρούμενη προσπάθεια αφαίρεσης
της δυνατότητας που δίνει το Σύνταγμα στα Ελληνικά Δικαστήρια να προασπίζουν το περιβάλλον και να αποτρέπουν τον αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων,που γίνεται προς όφελος των καταπατητών και του μεγάλου οικοδομικού κεφαλαίου.
- Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατ.Αττικής καλεί την κυβέρνηση να μην
προχωρήσει στην τροποποίηση του άρθρου 24 προς την χειρότερη κατεύθυνση
όπως προωθήτε σήμερα
ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ TΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ


Την 13η Φεβρουαρίου 2007, Ο Ροταριανός Όμιλος Ν. Μάκρης σε Πανηγυρική Διομιλική Συνεστίαση με τον Ρ.Ο Ραφήνας, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στο Ξενοδοχείο ‘’Μάτι’’, στο Μάτι Αττικής.
Η Πρόεδρος του Ρ.Ο Ραφήνας Μαρία Μεϊμάρη Δρέττα άνοιξε την συνεστίαση, Ο Προ-Διοικητής Λορέντζος Χαζάπης έκανε την προσευχή και ο πρόεδρος του Ρ.Ο Ν. Μάκρης Νίκος Ζαμπέτης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους Ροταριανούς και φίλους και ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Βραδιάς.
Ακολούθησαν οι ανακοινώσεις από τους Γ. Γραμματείς των ομίλων.
Στη συνέχεια ο Προ-Διοικητής Λορέντζος Χαζάπης ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: ‘’Η διαφορετικότητα των ανθρώπων’’. Ένα θέμα δύσκολο που κατάφερε να το περάσει στο ακροατήριο απλά και κατανοητά και να προκαλέσει πλήθος ερωτήσεων.

Ακολούθησε η ανάδειξη του Προ-Προέδρου μας Γ. Μαύρου από την 2470 περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ σε Paul Harris Fellow, για την μεγάλη προσφορά του τόσο στον όμιλο μας όσο και στην περιφέρεια.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος Ν. Ζαμπέτης κάλεσε τον Προ-Πρόεδρο και β. Διοικητή του Ροταριανού Ομίλου Ραφήνας Γεώργιο Μαύρο καθώς και τον Υποδεδειγένο Πρόεδρο 2008-9 Κωνσταντίνο Βουδαλίκα να κόψουν μαζί την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Το νόμισμα έπεσε στην ροτ. Αντωνία Αργυροπούλου και αντιπροσώπευε ένα όμορφο κόσμημα προσφορά από τον Χρυσοχόο και χαράκτη ροτ. Παναγιωτόπουλο Κωνσταντίνο, με παράσταση του ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου.

Στη συνέχεια έγινε η εισδοχή ενός νέου μέλους στον Ροταριανό όμιλο N. Μάκρης, της Καrin Krouze.Την Κarin παρουσίασε η αναδοχος ροτ. Συριανού Σίκκη διαβάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό της. Τέλος ο Προ-Διοικητής Λορέντζος Χαζάπης επέδωσε το σήμα στο νέο μέλος του ομίλου.

Την όμορφη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Προ Διοικητής της 2470 Περιφέρειας κ. Λορέντζος Χαζάπης
Η βοηθός Διοικητή και επίτιμο μέλος του ομίλου μας κ. Αλίκη Κάππα,
Ο βοηθός Διοικητής του ομίλου μας Δημήτρης Τσιμπούκης
Ο πρόεδρος του Ρ.Ο Κηφισιά-Νέα Νίκος Κάππας
Η πρόεδρος Κυπρίων Βορειοαντολικής Αττικής ροτ. Ασημίνα Αττικούρη,
Και αρκετοί φίλοι και καλεσμένοι μας.

Η βραδιά έκλεισε ευχάριστα με ωραίο φαγητό, Πρωτοχρονιάτικη πίτα και αρκετή
συζήτηση.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!







Την περασμένη Κυριακή το πρωί στη γνωστή καφετέρια "Χώρος" της Ν.Μάκρης ο γνωστός ιατρός πλαστικός χειρούργος και αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Σελίδα" Ν.Μάκρης κος Χρ.Κατσαρός πραγματοποίησε την ετήσια κοπή πίτας για το έτος 2007. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές, κύριος Απόστολος Σταύρου, ο κύριος Αθανάσιος Μπούρας δια του προϊσταμένου του πολιτικού του γραφείου κυρίου Μουρτζιάπη Γεωργίου και ο κύριος Ηλίας Παπαηλίας. Παρευρέθησαν επίσης οι νομαρχιακοί σύμβουλοι,Πέππας Νικόλαος, Καντερές Νικόλαος και Βορίδης Μάκης ο δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας, κύριος Παυλίδης Αντώνιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα Χρήστος Στάμος και Καλέμη Κατερίνα, η πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του ΛΑΟΣ, κυρία Σκόδρα Μαρία, καθώς και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Νέας Μάκρης, κύριος Βάρσος. Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας Δρ. Λύδια Ιωαννίδου-Μουζάκα απέστειλε θερμές ευχές λόγω απουσίας της στο εξωτερικό.Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο επικεφαλής του συνδυασμού, κύριος Χρήστος Κατσαρός, ευχαρίστησε όλους τους φίλους που στήριξαν και στηρίζουν την παράταξη και τόνισε για άλλη μια φορά την δέσμευση των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού να ασκήσουν σκληρή και παραγωγική πολιτική.Ανακοίνωσε την λειτουργία των καινούργιων γραφείων της παράταξης και ζήτησε από όλους να ενημερώνονται και να ενημερώνουν για οτιδήποτε αφορά στην πόλη μας.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΜΑΚΡΗΣ!




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο κατάμεστο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «ΑΛΙΚΗ» η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Δήμου Ν.Μάκρης στην οποία βραβεύθηκαν νέες, νέοι και Σύλλογοι της πόλης για τις διακρίσεις τους κατά το 2006. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τη συμμετοχή τους η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, η Παιδική Χορωδία του Δήμου και Χορευτικά Τμήματα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης. Βραβεύθηκαν οι 43 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Νέας Μάκρης που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Νέας Μάκρης για την πολύτιμη και σημαντική προσφορά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης. Ο διπλωματούχος σολίστ Μάρτιν Ζαμκοτσιάν για την πολύτιμη και σημαντική προσφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης. Η Ποδοσφαιρική Ομάδα του Εθνικού Νέας Μάκρης για την επιτυχία ανόδου του στην Α΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. Η Ποδοσφαιρική Ομάδα του Θησέα Νέας Μάκρης για την επιτυχία ανόδου του στην Β΄ Κατηγορία Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. Ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Νέας Μάκρης Δημήτρης Λεονάρδος που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Νέας Μάκρης Αλέξης Κάτσιος για τις Ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις του. Μεταξύ των καλεσμένων στην εκδήλωση οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής κκ. Απόστολος Σταύρου Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος της Ν.Δ, ο Θανάσης Κατσιγιάννης της Ν.Δ, ο Β. Οικονόμου του ΠΑΣΟΚ, Η. Παπαηλίας του ΠΑΣΟΚ και Θανάσης Λεβέντης του Συνασπισμού. Ο Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Ν. Καντερές οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής κκ. Στέλιος Τόλιας, Γ.Πλακίτσης, Δ. Μπαρούτας και Ν. Στεφανίδης καθώς και ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Σ.Ζαγάρης. Οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Μάκρης κ. Ιωάννης Βάρσος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης κ. Μιχάλης Παπαδάκης και του ΚΑΑΥ κ. Αθανάσιος Σαπουτζής. Διευθυντές, καθηγητές και δάσκαλοι των Σχολείων της Νέας Μάκρης. Πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ν. Μάκρης κ. Ι.Λουίζος ανέφερε «Ημέρα επιβράβευσης η σημερινή εκδήλωση και αισθάνομαι την ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να αναδείξω μόνο με δυο λόγια την φυσική της σημασία και την αναγκαιότητά της . Ζούμε σε μια περίοδο επικίνδυνης κυριαρχίας των ΜΜΕ, στο έλεος μιας υποκουλτούρας που διαρκώς παράγεται. Ζούμε σε μια εποχή σύγχυσης αξιών και ιδεών, σε μια εποχή που αρχές και αρετές ευρίσκονται σε μια διαρκή υποτίμηση στην ανελέητη αγορά της καταναλωτικής κοινωνίας . Ζούμε σε μια εποχή που ο άνθρωπος παραφράζοντας τον Πλάτωνα δεν είναι πλέον το ημερότερο και το πλέον θείο πλάσμα της φύσης αλλά το αγριότερο. Σε αυτό το θολό τοπίο η σημερινή εκδήλωση δεν είναι απλά μια γιορτή αλλά ένα μικρό, ένα πολύ μικρό λιθαράκι αντίστασης. Η τοπική κοινωνία μέσω της Δημοτικής Αρχής επιβραβεύει, δηλαδή αναγνωρίζει και επαινεί. Αναδεικνύει μέλη της πόλης μας ότι διακριθήκαν για το ήθος, για την προσπάθεια , ότι μόχθησαν για ένα καλό αποτέλεσμα. Καλλιεργώντας και επαινώντας τον αγώνα, τη δημιουργία, την πρωτοβουλία, την προσπάθεια, το ήθος και την προσφορά εκτιμώ ότι εξασφαλίζουμε στον τόπο μας πολίτες και όχι ιδιώτες υποκείμενα της ιστορίας και όχι αντικείμενα της εξέλιξης». Πραγματικά τέτοιες εκδηλώσεις αξίζουν να υπάρχουν όχι μόνο στο δήμο της Ν.μάκρης αλλά σε όλη την Ελλάδα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ!











Περισσότερο από δυο ώρες διήρκεσε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου – συγγραφέα Χρήστου Αθανασόπουλου με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες και Τηλεόραση» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2007 (19:00) στο Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου και οργανώθηκε απο το Δήμο Μαραθώνα. Στην εκδήλωση που συντόνιζε η κ Χρ. Μάνδηλα (Διευθύντρια ΠΚ Αγ. Παντελεήμονος), προλόγισε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Μαμουζέλος και μίλησαν η Νομαρχιακή Σύμβουλος Άννα Βερούλη (πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού) και ο κορυφαίος Έλληνας τριπλουνίστας Χρήστος Μελέτογλου (συμμετοχή σε τελικούς δυο Ολυμπιακών Αγώνων και τριών παγκοσμίων πρωταθλημάτων). Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε:«Έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να παρουσιάζουμε σήμερα, εδώ στον Μαραθώνα, το βιβλίο του εκλεκτού δημοσιογράφου Χρήστου Αθανασόπουλου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ».Είναι τιμή γιατί ο χώρος αυτός του Κέντρου Προβολής Μαραθωνίου δρόμου, φιλοδοξούμε πραγματικά, να αποτελέσει στο άμεσο μέλλον, πόλο έλξης δράσεων που σχετίζονται με τον αθλητισμό με επίκεντρο τον μαραθώνιο δρόμο.Και η αποψινή εκδήλωση είναι μια αρχή. Και είναι χαρά για μένα να υποδέχομαι στην πόλη μας τον Χρήστο Αθανασόπουλο με τον οποίο με συνδέει ειλικρινής φιλία, γιατί είναι ένας δημοσιογράφος – αθλητής και ο ίδιος, που τιμά και την έντυπη και την ηλεκτρονική δημοσιογραφία.Ο Μαραθώνας είναι η μοναδική πόλη που δίνει το όνομά της σε ολυμπιακό αγώνισμα, τον μαραθώνιο δρόμο.Και ο μαραθώνιος δρόμος, το λαοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως (έρχεται πρώτο και από το ποδόσφαιρο), οφείλει μέρος της δημοτικότητάς του (όπως όλα τα αγωνίσματα) στην τηλεόραση.Είναι γεγονός πως και ο ολυμπισμός και η τηλεόραση περνάνε στις μέρες μας δύσκολες στιγμές λόγω της εμπορευματοποίησης.Όμως μέσα από τις σελίδες, του βιβλίου του Χρήστου Αθανασόπουλου, ανατρέχοντας στην ιστορία όλων των ολυμπιακών αγωνισμάτων, βλέπουμε την θετική επίδραση της τηλεόρασης στην διάδοση αλλά και στην επιβίωσή τους.Θα αφήσω για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που βρίσκονται στο πάνελ την ανάλυση του βιβλίου του Χρήστου Αθανασόπουλου.Αφού ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας επιτρέψτε μου να κλείσω με μια ευχή ρεαλιστική αν και θα ακουστεί αντιφατική.Περισσότερος αθλητισμός και λιγότερη τηλεόραση στην καθημερινότητα των παιδιών μας και την δική μας.Αλλά και περισσότερη ποιοτική τηλεόραση στον αθλητισμό για την επιβίωσή του»Ο δημοσιογράφος Γ. Μαμουζέλος (εργάζεται τριάντα πέντε χρόνια στην ΕΡΤ) τόνισε ότι η τηλεόραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων. «Δεν νοείται πρόοδος, διάδοση και ανάπτυξη του αθλητισμού χωρίς τη βοήθεια της τηλεόρασης. Και βέβαια είναι τέτοια η δύναμη της που πολλές φορές αλλάζει τους κανονισμούς των σπορ για χάρη του τηλεοπτικού θεάματος. Βέβαια από αυτή την «εμπλοκή» (τηλεόρασης – αθλητισμού) υπάρχουν και δυσάρεστες επιπτώσεις, κυρίως όταν ο φίλαθλος γίνεται παθητικός δέκτης των όσων βλέπει». Τέλος ο κ Μαμουζέλος κάλεσε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό.Η Νομαρχιακή Σύμβουλος Ά Βερούλη (πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού) στην ομιλία της αναφέρθηκε στη δύναμη της τηλεόρασης. «Κάθε προσπάθεια που κάνει ο αθλητής μπαίνει ταυτόχρονα στο σπίτι των Ελλήνων, των Γάλλων, των Σουηδών και των Αμερικανών. Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη της τηλεόρασης. Να παρουσιάζει δηλαδή το μεγαλείο των σπορ σε όλο τον κόσμο». Ο κορυφαίος Έλληνας τριπλουνίστας κ Μελέτογλου (συμμετοχή σε τελικούς δυο Ολυμπιακών Αγώνων και τριών παγκοσμίων πρωταθλημάτων) είπε ότι η τηλεόραση κατέγραψε με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα του σε κάθε μεγάλη στιγμή της καριέρας του. Ο συγγραφέας Χ. Αθανασόπουλος μίλησε για έννοιες όπως αθλητισμός, ολυμπισμός, Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα που αναπτύσονται στο πρώτο μέρος του βιβλίου. Η ανάλυση αυτή πιστεύει ότι βοηθάει τους αναγνώστες να κατανοήσουν τους κανόνες και την λειτουργία των Ολυμπιακων. Στη συνέχεια παρουσιάσε τα πρώτα βήματα της τηλεόρασης στους Αγώνες (απο το Βερολίνο το 1936) και το πως επηρεάζει τα αθλήματα αλλάζοντας τους κανονισμούς τους (όπως έγινε με το βόλλει) και τον τρόπο οργάνωσης τους (όπως έγινε με το Champions League). Ανέλυσε τις αξίες και τις προτεραιότητες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και τις δεσμεύσεις της απέναντι σε μεγάλους τηλεοπτικούς οργανισμούς και σε χορηγούς. Τέλος μίλησε για τους κινδύνους απο την ανεξέλεγκτη εμπορευματοποίηση, αλλά και για το μέλλον του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων.Στο τέλος της παρουσίασης έγιναν ερωτήσεις απο τους παρευρισκομένους και αναπτύχθηκε επικοδομητικός διάλογος πάνω στην καλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή του Δήμου Μαραθώνα στην οργάνωση του διεθνούς αγώνα Athens Classic Marathon. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τα μέλη του Δ.Σ.Μαραθώνος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. Γεωρ. Πλακίτσης και κα. Έλσα Έξαρχου, ο πολιτευτής Ν.Δ. κ. Διον. Παπουτσής, ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού κ. Έξαρχος, εκπρόσωποι συλλόγων και πολλοί φίλοι του αθλητισμού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
















ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ!











Με μεγάλη πραγματικά επιτυχία την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2007 πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας για το νέο έτος καθώς και τα εγκαίνια με το ανανεωμένο προσωπικό της εφημερίδας μας στα γραφεία μας στη Νέα Μάκρη! Η προσέλευση του κόσμου ήταν αληθινά μεγάλη και συνάμα συγκινητική τόσο απο απλούς φίλους δημότες όσο και απο επώνυμους! Αξίζει να αναφέρουμε την παρουσία του Δημάρχου κου Ι.Λουίζου, των βουλευτών περιφερείας κου Ν.Οικονόμου, κου Κατσιγιάννη, κου Ι.Βλάχου, του κου Γ. Μουρτζιάπη ιδιαιτέρου απο το γραφείο του κου Αθ.Μπούρα, του πολιτευτή κου Μακριδάκη, την προσέλευση των κων Καντερέ(αντινομάρχη) των νομαρχιακών Συμβούλων κου Α.Τόλια, Γ.Πλακίτση, κου Π.Ασπραδάκη κου Στεφανίδη, κου Μπαρούτα, δημοτικών συμβούλων κου Χρ.Κατσαρού και Δεληβοριά, και προέδρων τοπικών Συλλόγων, παρόντων βέβαια του εκδότη της εφημερίδας κου Ά.Καλύβα, του κου Κ.Μανουσάκη Δ/ντή καθώς και του λοιπού προσωπικού της εφημερίδας. Οι περισσότεροι των επωνύμων που πήραν το λόγο εξήραν την αντικειμενικότητα καθώς και το προφίλ της εφημερίδας πράγμα που όπως τονίστηκε σπάνια κανείς συναντά σε τοπικά έντυπα ή σε έντυπα του επαρχαικού τύπου. Στην εκδήλωση υπήρξε άφθονο ποτό και φαγητό, αλλά και το παραδοσιακό συγκρότημα του Συλλόγου Λυβισιαών που κράτησε το κέφι αμείωτο με τραγούδι και χορό!

Thursday, February 22, 2007

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ!







Οι φωτογραφίες είναι όσο χίλιες λέξεις, και δείχνουν το πρόβλημα στάθμευσης καθώς και την απάθεια της δημοτικής αρχής!

ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ







Επιτακτική είναι η ανάγκη χώρων στάθμευσης στην Ανατολική Αττική και όχι μόνο μια που με τη ραγδαία πληθυσμιακή εξάπλωση οι περισσσότεροι των Δήμων είναι απροετοίμαστοι να δεχθούν τον όγκο όλων και περισσότερων οχημάτων σε δημόσιους ή κοινόχρηστους χώρους. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα η οποία προβλήθηκε και απο το τηλεοπτικό κανάλι του Αlpha TV η ανοικοδόμηση νέων κατοικιών στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής τρέχει με ρυθμό 10 νέες ανεγέρσεις οικοδομών την ημέρα. Καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος ότι το βάρος των υποδομών βαραίνει αποκλειστικά την τοπική αυτοδιοίκηση και δη τους Δήμους οι οποίοι δυστυχώς ολιγορούν χαρακτηριστικά στο θέμα αυτό! Απο το Δήμο Παλλήνης έως το Δήμο Μαραθώνα, και απο το Δήμο Φωκαίας εως και το Μαρκόπουλο οι ανάγκες μεγαλώνουν όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα οι δημότες να μην εξυπηρετούνται αλλά και οι καταστηματάρχες να αντιμετωπίζουν προβλήματα απο το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί πολλές φορές στα κεντρικά σημεία των αγορών στους αντίστοιχους Δήμους. Ιδίως για το Δήμο Νέας Μάκρης το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ, μια που οι επανειλημμένες εξαγγελίες της Δημοτικής αρχής για δημιουργία χώρων σταθμεύσεων εδώ και χρόνια έχουν μείνει μόνο στα λόγια. Ακόμα και τις καθημερινές ένας απλός επισκέπτης στην περιοχή του Δήμου Νέας Μάκρης μπορεί να διαπιστώσει ότι εντός του κέντρου του Δήμου η γνωστή λεωφόρος Μαραθώνος μετατρέπεται σε μονόδρομο και απο τις δύο κατευθύνσεις, γεγονός, που αποτελεί μέγιστο κίνδυνο και για την ασφάλεια των ίδιων των οδηγών των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων αλλά και των πεζών καθώς και των υπόλοιπων τροχοφόρων. Συν τοις άλλοις παρατηρείται έντονα το γεγονός ότι ο Δήμος δεν παρεμβαίνει και σε ατασθαλίες που συμβαίνουν στο κέντρο της πόλης με νεοαναγειρόμενες οικοδομές που δεν έχουν προβέψει θέσεις στάθμευσης ή προτιμούν να χρησιμοποιούν τους χώρους στάθμευσης για άλλους λόγους όπως εμπορική χρήση και δημιουργία καταστημάτων. Ο δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο εθελοτυφλεί αφήνοντας κοινόχρηστους χώρους ανεκμετάλλευτους βλέπε το χώρο έμπροσθεν της εκκλησίας του Αγ.Κωνσταντίνου, ή δίδει χώρους του Δήμου σε ορισμένους ιδιώτες προς αλλότρια εκμετάλλευση χωρίς να αντιμετωπίζει έτσι τα μεγαλύτερα προβλήματα των Δημοτών όπως αυτό της στάθμευσης. Λύσεις υπάρχουν πολλές (π.χ Δημοτικό υπόγειο παρκινγκ στην πλατεία της Νέας Μάκρης ή δημιουργία πάρκινγκ απέναντι απο την εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου), ο Δήμος όμως σιωπά δια της απουσίας του!

Tuesday, February 20, 2007

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ!

Σε απαλλοτριώσεις όμορων οικοπέδων και κτισμάτων προχωρά το ΥΠΠΟ προκειμένου να συνεχιστούν οι ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο που εντοπίστηκε στο Μενίδι. Παράλληλα, οι αρχαιολόγοι εξετάζουν τα ευρήματα, ώστε να χρονολογηθεί ακριβώς.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εξετάζουν αγάλματα, λατρευτικά αγγεία, καθώς και πιο ταπεινά ευρήματα, όπως νομίσματα ή και σκουπίδια των θεατών, προκειμένου να διαπιστώσουν πότε ακριβώς άριχε να λειτουργεί το αρχαίο θέατρο.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους της Τρίτης, τα όστρακα από μελαμβαφή αγγεία χωρίς παραστάσεις, που εντοπίστηκαν, υποδηλώνουν ότι το θέατρο λειτουργούσε τον 4ο αιώνα π.Χ.
Το θέατρο ήλθε στο φως στη διάρκεια των εργασιών για την ανέγερση πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Σαλαμίνας και Λιοσίων.
Η ανασκαφέας της περιοχής Μαρία Πλάτωνος-Γιώτα υπολόγιζε ότι το θέατρο θα ήταν κάπου εκεί, καθώς παλαιότερα είχε εντοπιστεί επιγραφή που μιλούσε για τα έσοδα του δήμου από τη χρήση του.
Το υπουργείο Πολιτισμού μελετά την απαλλοτρίωση ομόρων κτισμάτων και οικοπέδων, προκειμένου να συνεχιστούν οι ανασκαφές.

ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΓΗ;


Όπως πρόσφατα μετέδωσε το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων καθώς και το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ένας αστεροειδής ενδέχεται να πλησιάσει επικίνδυνα τη Γη το έτος 2036 και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη διοργάνωση μίας διαστημικής αποστολής που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο πρόσκρουσης, πράγμα που υποστηρίζουν Αμερικανοί αστροναύτες και επιστήμονες. Αστρονόμοι που παρακολουθούν έναν αστεροειδή, τον οποίο έχουν ονομάσει Apophis, επισημαίνουν ότι υπάρχει 1 πιθανότητα στις 45.000 να χτυπήσει τη Γη στις 13η Απριλίου 2036.Παρόλο που οι πιθανότητες σύγκρουσης του συγκεκριμένου αστεροειδούς με την Γη είναι ελάχιστες, το Κογκρέσο των ΗΠΑ έδωσε προσφάτως εντολή στη NASA να παρακολουθεί πιο προσεκτικά τους αστεροειδείς που βρίσκονται σε τροχιά που θα τους φέρει κοντά στη Γη προκειμένου να εντοπίσουν δυνητικές απειλές.Ο πρώην αστροναύτης Ράστι Σουέικαρτ δήλωσε ότι «όλες οι χώρες βρίσκονται σε κίνδυνο» και προσέθεσε «χρειαζόμαστε ένα σύνολο αρχών και κανόνων για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό».Ο Σουέικαρτ, μέλος της αποστολής του Apollo 9 που είχε τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη τον Μάρτιο του 1969, είπε ακόμη ότι θα παρουσιάσει νέα στοιχεία στην Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ειρηνική Χρήση του Διαστήματος και ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός συνόλου κανόνων για κοινή αντιμετώπιση από όλες τις χώρες του κόσμου τέτοιων απειλών.Ειδικοί προτείνουν την αλλαγή πορείας «απειλητικών» αστεροειδών με τη χρήση τεχνικών για τη δημιουργία βαρυτικών πεδίων. Ο συγκεκριμένος αστεροειδής, μήκους περίπου 140 μέτρων, θα χρειαζόταν περίπου 12 ημέρες επηρρεασμού του βαρυτικού του πεδίου, δήλωσε ο πρώην αστροναύτης Εντ Λου. Το κόστος μιας τέτοιας αποστολής, προσέθεσε, θα έφθανε τα περίπου 300 εκατ. δολάρια.Η NASA σημειώνει ότι οι ακριβείς συνέπειες της σύγκρουσης με τη Γη ενός αστεροειδούς μήκους 140 μέτρων εξαρτώνται από τη σύνθεσή του και την γωνία πρόσκρουσης. Ο Πολ Σλόβιτς, πρόεδρος της εταιρίας ανάλυσης κινδύνων Decision Research, εκτίμησε ότι ένας τέτοιος αστεροειδής θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη ή περιοχή. Εμείς ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο θα είναι αποφευκτέο και δεν θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές στον πλανήτη μας.

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΣ!


Πέντε πανομοιότυποι δορυφόροι εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής από τη Φλόριντα των Η.Π.Α με αποστολή να μελετήσουν το μηχανισμό που προκαλεί το σέλας κοντά στο Βόρειο Πόλο. Ο πυραυλοφορέας Delta II πυροδοτήθηκε στις 01.01 ώρα Ελλάδας και περίπου μία ώρα αργότερα απελευθέρωσε τους δορυφόρους σε τροχιά, ανακοίνωσε η NASA. Είχαν προηγηθεί δύο αναβολές, την Παρασκευή και το Σάββατο, λόγω ισχυρών ανέμων ψηλά στην ατμόσφαιρα.
Η αποστολή Themis, κόστους 200 εκατ. δολαρίων αναμένεται να επιβεβαιώσει ένα από τα δύο ανταγωνιστικά μοντέλα που έχουν προταθεί για την εξήγηση του φαινομένου.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν τι προκαλεί τις αργοκίνητες ζώνες πράσινου φωτός πάνω από το βόρειο και το νότιο πόλο (Aurora Borealis και Aurora Australis αντίστοιχα). Δεν γνωρίζουν όμως πώς το σέλας μπορεί περιοδικά να γίνεται εντονότερο και να διασπάται σε κόκκινες, μοβ και άσπρες ζώνες που «χορεύουν στον ουρανό με μεγάλη ταχύτητα.
Το σέλας οφείλεται στον ηλιακό άνεμο, τη ροή ιόντων που πηγάζει από τον Ήλιο και βομβαρδίζει συνεχώς τη Γη. Τα ιόντα παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο της Γης, που λειτουργεί σαν ασπίδα για τον πλανήτη, και εκτρέπονται προς τους πόλους.
Εκεί, ψηλά στην ιονόσφαιρα, τα ιόντα συγκρούονται με άτομα της ατμόσφαιρας. Τα άτομα αυτά -κυρίως οξυγόνου- απορροφούν ενέργεια και την εκπέμπουν εκ νέου ως φωτόνια, τα οποία είναι ορατά ως λάμψεις.
Το σέλας συνήθως είναι σταθερό, μπορεί όμως να αρχίσει να μεταβάλλεται ταχύτητα λόγω των «ιονοσφαιρικών καταιγίδων», διαταράξεων στη ροή των σωματιδίων που εμφανίζονται σε ένα σημείο και εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα.
Η αποστολή Themis αναμένεται να αποκαλύψει πού και πότε εμφανίζονται αυτές οι καταιγίδες. Μια από τις θεωρίες που έχουν προταθεί προβλέπει ότι οι ιονοσφαιρικές καταιγίδες πυροδοτούνται περίπου 80.000 χλμ πάνω από τον ισημερινό, όταν ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες διαταράσσουν τη ροή των σωματιδίων από το διάστημα. Σύμφωνα με μια δεύτερη θεωρία, οι καταιγίδες πρωτοεμφανίζονται περίπου 160.000 χλμ πάνω από τον ισημερινό με την αυθόρμητη μετατροπή της μαγνητικής ενέργειας σε θερμότητα.
«Για πάντω από 30 χρόνια η πηγή αυτών των ιονοσφαιρικών καταιγίδων αναζητείται με μεγάλο ζήλο, η έρευνα είναι παλιά όσο ο ίδιος ο κλάδος της διαστημικής φυσικής» είχε δηλώσει ο Βασίλης Αγγελόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής. Όλοι εμείς οι γήινοι δεν έχουμε παρα να κάνουμε υπομονή ώστε να δούμε σύντομα τη λύση στο σύγχρονο αυτό μυστήριο, εως τότε αναμένουμε στο τηλεσκόπιο μας!

Καθαρά Δευτέρα χωρίς αετούς!



Χωρίς χαρταετούς και με κακό καιρό πέρασε η φετινή καθαρά Δευτέρα σε πολλούς Δήμους της Ανατολικής Αττικής μια που ο καιρός ήταν τόσο υγρός όσο και χωρίς αέρα. Κάποιοι τολμηροί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πετάξουν το χαρταετό τους χωρίς όμως αποτέλεσμα μια που ο καιρός δεν το ευνοούσε. Σε δήμους όπως η Ραφήνα, η Νέα Μάκρη αλλά και ο Μαραθώνας τα κούλουμα λόγω της χαμηλής για την εποχή θερμοκρασίας αλλά και του συννεφιασμένου καιρού γιορτάστηκαν σε ταβέρνες ή σε φιλικά σπίτια. Οι αποδράσεις για πικ νικ στους αγρούς ή σε χωράφια ήταν μάλλον μετρημένες λόγω του κρύου που επικρατούσε και πολύ λίγοι οι θαρραλέοι που αποφάσισαν να βγούν για μία βόλτα ακόμα και στις παραλίες. Ο Δήμος Μαραθώνα διοργάνωσε τα κούλουμα στην παραλία του Τύμβου ενώ στη Νέα Μάκρη γιορτάστηκαν με παραδοσιακή μουσική χορό και φαί στο λόφο του Προφήτη Ηλία στην Ανατολή δυστυχώς όμως με λιγοστή φετινή συμμετοχή απο τον κόσμο.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!




Τελευταία Κυριακή των Απόκρεων και όλη η Ελλάδα γιόρταζε στον ρυθμό της Αποκριάς. Απο το Μοσχάτο ως την Πάτρα και απο την Νάουσα μέχρι την Αλεξανδρούπολη! Ο Δήμος Μαραθώνα μολονότι ο καιρός δεν ήταν καθόλου καλός διοργάνωσε ένα μεγάλο πάρτυ για τους δημότες του άλλα και όλους τους φιλοξενούμενους του στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο του Μαραθώνα με πολύ γλέντι, κέφι χορό, φαγητό και πιοτό. Οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι ήταν πάνω απο 500 είχαν την ευκαιρία να χορέψουν υπο τους ρυθμούς παραδοσιακών τραγουδιών απο πολυμελές παραδοσιακό συγκρότημα, να πιούν και να φάνε με τη ψυχή τους. Το γλέντι κράτησε απο τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής μέχρι αργά το βράδυ. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους τοπικούς συλλόγους του Δήμου που εθελοντικά προσέφεραν πλούσια παραδοσιακά εδέσματα αλλά καθώς και κρασί με αναψυκτικά σε όλους τους παρευρισκομένους μασκαρεμένους ή μή μικρούς και μεγάλους. Ο Δήμαρχος Σπ.Ζαγάρης ήταν εκεί και με την παρουσία του αλλά και με τα καλά του λόγια έδωσε το έναυσμα για την αρχή του γλεντιού. Μεταξύ άλλων στον πολύ όμορφο αυτό χορό διακρίναμε πέραν απο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους Γ.Πλακίτση, Α.Τσάκωνα, κο Αυγερινό. Πέρα απ'αυτό όμως αξίζουν όλοι όμως συγχαρητηρίων για το κέφι το χορό και το ευχάριστο κλίμα που υπήρχε το απόγευμα αυτό. Εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε καλή Σαρακοστή σε όλους!

Tuesday, February 13, 2007

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!






















Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ο Δήμος Μαραθώνα σε συνεργασία με την επιτροπη των Special Olympics, το Δήμο Αθηναίων το δήμο Αγίας Παρασκευής και άλλους δήμους και με την επικοινωνιακή αιγίδα της ΝΕΤ διοργανωσε Μαραθώνιο αγάπης για τα παιδιά με νοητική στέρηση στα πλαίσια της διεκδίκησης των Special Olympics απο την Αθήνα για το έτος 2011. Η συμμετοχή στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου απο εθελοντές, χορευτικούς, παραδοσιακούς και άλλους Συλλόγους καθώς και σχολεία ήταν πραγματικά σημαντική. Μεταξύ άλλων παρέστησαν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Γ.Πλακίτσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαραθώνα, η Πρόεδρος της Ελληνικής επιτροπής των Special Olympics κα Γ.Δεσποτοπούλου, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ.Ζαγάρης, ο Νομάρχης Ανατ.Αττικής Λ.Κουρής. Το κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικό όταν μάλιστα έγινε η αφή της φλόγας στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου απο 3 παιδιά πρωταθλητές των Special Olympics. Δυστυχώς η μερική έλλειψη οργάνωσης εμπόδισε τη μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου και αθλητών στην προσπάθεια της Ελληνικής Επιτροπής των Special Olympics θέμα που θα πρέπει να αναζητήσουμε στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού! Εμείς ευχόμαστε η διεκδίκηση της Ελληνικής υποψηφιότητας να γίνει πραγματικότητα και όλος ο κόσμος να αγκαλιάσει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα παιδιά με διανοητική ανεπάρκεια, όχι μόνο χάριν της πιθανής ανάληψης των αγώνων αλλά γενικότερα δείχνοντας την κοινωνική μας ευαισθησία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής.

ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ!







Με ένταση ξεκίνησε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη νέα χρονιά στο Δήμο Νέας Μάκρης με τη συμμετοχή του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και με σημαντικότερα θέματα εκείνα των ΧΥΤΑ και του τσιμεντονησιού. Πολλά ειπώθηκαν τόσο απο το Δήμαρχο κο Ι.Λουίζο όσο και απο την αντιπολίτευση. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ζητήθηκε η άμεση κατάργηση του αναπτυξιακού συνδέσμου το "Τσιμεντονησιού" απο την αντιπολίτευση και την παράταξη του κου Χρ.Κατσαρού.

Sunday, February 11, 2007

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

Προβλήματα προκάλεσαν οι βροχές που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή τόσο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας όσο και στην Αττική. Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, ενώ προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσε η βροχή στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, προβλήματα αναφέρθηκαν στην Αμφιθέας, στην Ποσειδώνος και στη Συγγρού.
Διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν στον Ασπρόπυργο, τον Πειραιά, στου Ρέντη, στο Γαλάτσι, στο Ψυχικό και στα Βριλίσσια. Περιοχές της Αττικής όπως ο Μαραθώνας, η Νέα Μάκρη, η Ραφήνα, η Λούτσα, η Παλλήνη, το Πικέρμι, τα Σπάτα η Παιανία πλημμύρισαν σε πολλά σημεία, ενώ η κίνηση στους δρόμους πολύ μεγάλη εξαιτίας της υπερχείλισης των δρόμων απο νερό και λόγω έλειψης αποχετευτικών συστημάτων.
Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι η Αττική στερείται βασικών στοιχειωδών υποδομών αλλά και ότι βρίσκεται έτη φωτός πίσω σε θέματα οργάνωσης και υποδομών συγκριτικά με αντίστοιχες μητροπολιτικές περιοχές μεγάλων Ευρωπαικών πόλεων!

ΒΟΥΚΟΛΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ!




Την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2007 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μάκρης "Πολιτιστικές Απόπειρες" διοργάνωσε με πλήρη επιτυχία πάρτυ μασκέ, μια βουκολική βραδυά με τη συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου στο κέντρο Άστρα της Νέας Μάκρης. Περισσότεροι απο 200 μασκαρεμένοι παρέστησαν κατά το πνεύμα της βραδιάς στο γνωστό πολυχώρο όπου διασκέσασαν, τσίκνισαν και ήπιαν μέχρι πρωίας. Η βραδιά εκτος απο βλάχους και βλάχες περιλάμβανε και άλλα είδη μασκαρεμένων, χήρες, πιερότους, μωρά, αρχαίους, ιππότες, αθλητές, γύφτους και γύφτισσες. Η βραδυά ήταν εξαιρετική μέ ζωντανό τραγούδι και χορό που κράτησε το κέφι αμείωτο! Εμείς ευχόμαστε και του χρόνου!